Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Intenst vanvid

Populær
Updated
Intenst vanvid
Meshuggah holdt næsten stemningen i det røde felt hele koncerten i Malmö igennem. Den ondeste musik, der til dato er lavet, er lavet af Meshuggah. Grunden til det er så ondt, er fordi denne nordsvenske kvintets musik ikke handler om nisser og trolde og hvad vi nu ellers finder af fabelvæsener i metalyrikken, men fordi er musikken er menneskefjendsk i al sin matematiske vælde.

Numrene minder lidt om tolvtonemusik, og består af en masse snørklede riffs i skæve taktarter, som gentages maskinelt til man bliver vanvittig. "Vanvittig" er da også hvad navnet "Meshuggah" betyder på yiddish.

Meshuggah er på tour bag deres seneste album, "Obzen", der ondskaben til trods virker lidt mere imødekommende end forgængeren, "Catch Thirtythree", der var ét langt nummer delt i tretten stykker. På "Obzen" er også trommeslageren Tomas Haake tilbage på skamlen, hvor dén plads på forrige album var besat af en computer.

Det meget maskinelle præg musikken har, var trådt lidt i baggrunden, for til koncerten var alt håndspillet, og lyden var heller ikke så klinisk og komprimeret som på plade. Til gengæld fik man mere thrashet nerve og det klædte faktisk også musikken.

Især de tunge half-time stykker, som eksempelvis nummeret "Bleed", fik salen til at eksplodere i headbangende metallers, der i øvrigt fulgte frontmand Jens Kidmans mindste vink – bogstaveligt talt. Han er ikke de store effekters mand, men holder sig til at skyde underkæben frem og himle med øjnene, når han da ikke dirigerer publikumsjubelen med ganske små bevægelser i fingrene – less is really more.

Dog var det til tider svært for de fem fra Umeå at holde intensiteten helt i det røde felt, men det var sgu tæt på.

Kunstner
Titel
Meshuggah på Kulturbolaget, Malmö, søndag den 31. august
Dato
31-08-2008
Koncertarrangør
Forfatter
Karakter
5

Menu