Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Borte med blæsten

Populær
Updated

De danske rockhelte trykkede den af, men vinden tog lyden.

Kunstner
Spillested
Dato
30-07-2009
Genre
Karakter
3

Til Wacken Open Air 2009 var der to danske bands. D:A:D og Volbeat. Førstnævnte ko-punkere var med til at åbne hele festivalen torsdag eftermiddag, og der var også masser af mennesker foran Party Stage. Men torsdag eftermiddag blæste der så meget på festivalpladsen, at lyden sommetider forsvandt fuldstændig, medmindre man stod meget tæt på enten scene eller højtalere.

D:A:D er nogle erfarne herrer, som faktisk har spillet på Wacken før. Tilbage i 1995 var de hovednavn sammen med Tiamat. Binzer og co. har ikke været forbi siden da, men til festivalens 20-års jubilæum blev de booket.

Drengene har jo et så massivt bagkatalog at vælge ud fra, så der blev ikke sparet på hverken de gamle klassikere eller de nye sange fra 'Monster Philosophy', hvor titelnummeret naturligvis var et sikkert stik. Men selv tyskerne kunne da også synge med på 'Grow Or Pay', 'Bad Craziness' og 'Sleeping My Day Away', som alle tre blev fyret af i sidste tredjedel af D:A:D showet. En god måde at afslutte på. Desværre tog vinden noget af oplevelsen, men at dømme ud fra de mange danske flag og den fællessang man trods alt kunne høre og fornemme, så var deres indsats godkendt.