Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mord og lig i Kolding

Populær
Updated
Mord og lig i Kolding
Mord og lig i Kolding
Mord og lig i Kolding
Mord og lig i Kolding
Mord og lig i Kolding
Mord og lig i Kolding
Mord og lig i Kolding
Mord og lig i Kolding

Det var lagt op til death metal-fest i Kolding, da Cannibal Corpse og The Black Dahlia Murder gav koncert på Godset. Det blev en ganske fin, om end ikke specielt overraskende oplevelse.

Titel
+ The Black Dahlia Murder
Spillested
Dato
15-02-2018
Trackliste
The Black Dahlia Murder

1. Widowmaker
2. Contagion
3. When the Last Grave Has Emptied
4. Jars
5. Kings of the Nightworld
6. What a Horrible Night to Have a Curse
7. Nightbringers
8. Matriarch
9. On Stirring Seas of Salted Blood
10. Catacomb Hecatomb
11. Everything Went Black
12. Warborn

Cannibal Corpse

1. Code of the Slashers
2. Only One Will Die
3. Red Before Black
4. Scourge of Iron
5. Evisceration Plague
6. Scavenger Consuming Death
7. The Wretched Spawn
8. Pounded Into Dust
9. Kill or Become
10. Gutted
11. Corpus Delicti
12. Devoured by Vermin
13. A Skull Full of Maggots
14. I Cum Blood
15. Make Them Suffer
16. Stripped, Raped and Strangled
17. Hammer Smashed Face
Koncertarrangør
Fotograf
Lasse Lagoni
Karakter
3

De to hovednavne løb med meget af opmærksomehden. Men der var farktisk tre gange mere eller mindre død metal på plakaten til koncerten på spillestedet Godset i Kolding.

Første band var det efterhånden halvgamle franske band No Return. Denne anmelder nåede dog kun at opleve de sidste to sange i bandets sæt, hvorfor der henvises til vores anmeldelse af koncerten i Lille Vega den 10. februar 2018. Dog skal bemærkes, at det var et tilsyneladende tændt og velspillende fransk band, der sjovt nok afsluttede sættet med at annoncere, at ”vi kommer tilbage – vi er No Return”. Det er sgu i den forbindelse et lidt problematisk navn, der er valgt som bandnavn.

Sympatisk og velfungerende
The Black Dahlia Murder fra Michigan er et sympatisk og velfungerende band. Etiketten kan nok være dødsmetal, men der er flere andre metal-genrer, der stikker deres hoved frem her og der. Der sniger sig således både en del thrash og endda lidt black metal ind i enkelte af bandets sange. Ja, i sangen 'Kings of the Nightworld' er der endda referencer af klassisk inspireret musik i fornemme guitarleads.

Denne afvekslende form for dødsmetal understøttes også af frontmand Trevor Strnads ganske afvekslende vokal, hvor der skiftes mellem traditionel growl og et mere black metal-inspireret, vrængende udtryk. Samme Trevor Strnad er noget af en snurretop på scenen, hvor han er i konstant bevægelse, som oftest med venstre hånd løftet over hoved i uafladelig tonsen rundt. The Black Dahlia Murder fik givet en både energisk og afvekslende koncert, der til fulde levede op til det efterfølgende hovednavns præstation. Bandets form for teknisk velfunderet og melodisk dødsmetal fungerer godt, og de høstede da også fortjente bifald fra det ganske talstærke fremmøde i Kolding.

Ondt og brutalt og velkendt
Det var faktisk anden gang, at Cannibal Corpse lagde vejen forbi Kolding. Bandet spillede også på Godset tilbage i 2009. Cannibal Corpse har efterhånden ganske mange år på bagen. Men bandet fremstod dog fortsat ganske energiske på scenen, selv om der er noget mindre armbevægelser over medlemmerne, end det var tilfældet hos The Black Dahlia Murder.

Cannibal Corpse lever højt på bandets evne til at skabe en ond og brutal lyd og stemning. Der var i den forbindelse ikke meget nyt at hente i løbet af koncerten. Ganske vist var der i sættet medtaget mange af sangene fra bandets seneste album, ’Red Before Black’, hvor tempoet i forhold til hovedparten af bandets tidligere plader måske er skruet lidt ned, men mere forandring var der dog heller ikke. Men det klæder såmænd også bandet, at der er en række lidt langsommere og tungere sange. Det er dog påfaldende, at et band, som har markeret sig så markant med kontroversielle pladecovers, kvalmefremkaldende lyrik og gruopvækkende videoer, er så beskedent visuelle på scenen.

Der er ingen gimmicks eller udfarende sceneoptræden. De fem medlemmer headbanger godt nok noget, men er ellers fast forankrede til scenegulvet i en koncentreret indsats for at få bandets rå og bestialske sange ud til publikum. Det lykkedes heldigvis ganske godt i Kolding.

Det kunne synes at være noget af et sats af få et ekstremmetal-line-up som dette til en provinsby som Kolding. Men heldigvis gav bestræbelserne endnu en gang frugt. Der var rigtig mange metalfans, der havde lagt vejen forbi Godset på en kold torsdag aften i februar. Det lover godt for forhåbentlig endnu flere metalkoncerter på det fine spillested.