Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival '14: Metal- og rockguiden - Søndag

Populær
Updated
Roskilde Festival '14: Metal- og rockguiden - Søndag

Årets sidste dag byder på Carcass, der burde spille på en mindre scene. The Black Dahlia Murder og brutale Nails skal nok hive den sidste vildskab ud af publikummet.  

SØNDAG

SKAMBANKT – Avalon, kl. 12.00

Fordi: Skambankt er en af Norges mange rockstoltheder, og deres tempofyldte, let punkede og beskidte rock kan sagtens skambanke tømmermændene ud af kroppen.

For: Tømmermandsramte rocktyper og fans af D-A-D.

Pensum:  ’Eliksir’, ’Hardt regn’.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
CARCASS – Arena, kl. 14.00

Fordi: Britiske Carcass er måske det band, som med deres milepælsudgivelser sidst i 1980’erne og først i 1990'erne har haft mest indflydelse på grindcore og melodisk dødsmetal 1990’erne. De brød med hinanden i 1995. Men sidste år vendte trioen med Jeff Walker (bas/vokal) Bill Steer (guitar) og det unge trommehåb Daniel Wilding tilbage med et brag, med den teknisk overlegne mavepuster ’Surgical Steel’. Det sendte dem en tur forbi Vega i december som support for Amon Amarth, hvor de nok viste, at de stadig havde format, men aldrig bed seriøst fra sig. Nu har de chancen for revanche og længere spilletid end i Vega. Men Carcass står foran en svær opgave i det store Arena-telt på en søndag eftermiddag. De skulle have været placeret på en mindre scene på et senere tidspunkt!

For: Fans af Autopsy, At the Gates, Repulsion.

 Pensum: ’ Symphonies of Sickness’, ’Heartwork’, ’Surgical Steel’.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!
THE BLACK DAHLIA MURDER – Avalon, kl. 18.00

Fordi: The Black Dahlia Murder har holdt skruen i vandet i over 10 år og kan ikke længere kaldes for "ét af de nye bands". Det hårde slid, bandet har lagt som grund for deres succes, giver pote i form af et meget drevent liveband, hvor musik og energi går op i en højere enhed. Stilen er i virkeligheden en form for amerikansk melodød med kraftig skandinavisk inspiration, selvom metalcore/mathcore-etiketten ofte bliver hæftet på orkestret. Det er nu ikke fuldstændig uretfærdigt, da der er krydret op med elementer herfra, men egentlige breakdowns bliver det nu ikke til.

For: Fans af Carcass, At The Gates, Morbid Angel.

Pensum: 'Everblack'.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste liveanmeldelse!

&feature=kp


NAILS – Pavilion, kl. 21.00

Fordi: Todd Jones (ex-Terror) dannede Nails for et par år tilbage, og deres seneste album fordeler 10 skæringer på 17 minutter: Så kan I sgu selv regne den ud! Der er fart på hardcorebandet, der har indlemmet alt fra dødsmetallens tunghed til crust og grindcorens punch og hurtighed. Kurt Ballou har produceret begge deres album, der bedst kan beskrives som brutale. Det er kort sagt voldsomt, og der skulle ikke være sparet på noget i live-versionen af det californiske band.

For:
Fans af Pig Destroyer og blastbeats.

Pensum: ‘Unsilent Death’, ‘ Abandon All Life’.

Seneste pladeanmeldelse!