Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Næsten de facto perfecto

Populær
Updated
Næsten de facto perfecto
Næsten de facto perfecto
Næsten de facto perfecto
Næsten de facto perfecto
Næsten de facto perfecto
Næsten de facto perfecto
Næsten de facto perfecto

Defecto og Electric Hellride viser fornem klasse på tur rundt i landet.

Spillested
Dato
13-04-2018
Trackliste
Electric Hellride:
1. Referral Mindset
2. By The Roots
3. Installing The Virus
4. Master Inferno
5. Netherworld
6. The Ghost Army
7. Bite The Prey
8. Exhaling Chaos

Defecto:
1. First Sighting (intro)
2. Nemesis
3. Savage
4. Endlessly Falling
5. When Daylight Dies
6. Ablaze
7. Into Oblivion
8. The Nameless Apparition
9. You Had it Coming
10. Drifting Into Blackness
11. Ode to the Damned
12. Gravity
13. Excluded
14. Ascend to Heaven
15. Sovereign

Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

Defecto er på en længere tur rundt i såvel ind- som udland. Ved en række af koncerterne i Danmark har Defecto taget Electric Hellride med som support. Det var også tilfældet i Aabenraa.

Electric Hellride 
Electric Hellride virkede i høj grad opsatte på at vise bandets værd. Deres blandingsmetal, hvor thrash, groove og traditionel metal hvirvles sammen, fungerer ret godt i livesammenhæng. Bandet mangler måske lige det allersidste i sangskrivningen for at have de helt unikke sange af international karakter. Men deres gå-på-mod mangler bestemt ikke noget, når der spilles live.

Københavnernes optræden i Aabenraa var dedikeret og engageret. De udstråler passion og stolthed over materialet og præsterede at kommer godt ud over scenekanten i det lille, men til koncerten pænt besøgte, Nygadehus. Kvartetten fik garanteret nye fans i Aabenraa. Publikums tilfredshed var der bestemt ingen tvivl om.

Defecto
Defecto er på tour i øjeblikket med koncerter i store dele af Europa. Bandet har i den grad også store kvaliteter. Det er svært at finde andre danske bands, hvor medlemmernes individuelle instrumentale evner matcher de fire musikere i Defecto.

Nicklas Sonne synger fremragende – og det ikke kun på studieindspilninger. Hans livevokal er nærmest ufejlbarlig. Sonne spiller også en heftig guitar, men her har Defecto så samtidig en monsterguitarist i Frederik Møller på leadguitaren. Møllers spil er nærmest skræmmende godt. Rytmesektionen i form af Mikkel Christensen på trommer og Thomas Bartholin på bas er ligeledes aldeles forrygende.

Bandets stil med en blanding af powermetal, progressiv metal og lidt metalcore er måske ikke unik i internationalt perspektiv. Men det er lidt usædvanligt i dansk metal. Det fungerer fint på plade, men man kunne måske frygte, at det ikke ville gøre sig lige så godt i koncertsammenhæng og slet ikke på et lille spillested som Nygadehuset. Uden at kende bandets medlemmer personligt, kunne man på baggrund af bandets pressemateriale godt få den tanke, at alt er meget planlagt og kalkuleret. Det var derfor også lidt med forventning om et meget strømlinet og til detaljer indarbejdet show, jeg gik til koncerten.

Men heldigvis viste det sig, at Defecto endnu ikke har fået stjernenykker. Koncerten var både frisk og engageret, og Sonne har en fin og uformel kontakt til publikum. Fortsætter Defecto ad samme spor, er der ikke tegn på, at bandets optur skulle stoppe foreløbigt. Bandet udstråler en herlig og smittende spilleglæde, der sammen med dets ambitiøse musikalske udtryk kan bringe bandet endnu længere.

Det eneste, Defecto fortsat mangler for at kunne skifte navnet ud til Perfecto, er så lige den der sang, der kan bære stemplet ”HIT” eller ”Classic”. Men mon ikke bandet på et tidspunkt får komponeret den også?

Defecto tegner fortsat til at blive det næste danske metal band med stort internationalt gennembrud. Bandet viser også live, at det har potentialet til det.

Billede 1 - 4: Defecto
Billede 5 - 7: Electric Hellride
(alle billeder taget under koncerten på High Voltage i Aalborg lørdag 14. april 2018)

Menu