Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dødsmetallen sejrer igen

Populær
Updated
Dødsmetallen sejrer igen
Dødsmetallen sejrer igen

Svenskerne leverede shows med klassiske underholdningstricks, mens østrigske Belphegor blot lod ekstrem sejhed styre showet

Kunstner
Spillested
Dato
12-02-2009
Koncertarrangør
Fotograf
Casper Villumsen
Karakter
4

Der var ikke helt tætpakket foran scenen, da Devian gik på, men det fik ikke det svenske band til at undlade at give den 100 % gas. Det var nærmest som at se en omgang Destruction i 80’erne eller endda selveste Judas Priest.

Tøj og hår var lidt ovre i vaskeægte heavystil eller preusser-thrashet. Devian er nu snarere melodisk death-black-thrash metal og gjorde bestemt en udmærket figur trods et noget rodet lydbillede. Legion på vokal optrådte som gjaldt det livet. Der var store armbevægelser og et konstant smil på læben – måske noget han har haft behov for efter sure miner og corpse paint hos Marduk? Flere gange tog han en runde blandt publikum og nåede også op til baren og halvflirte med en tøs.

Ritualistisk fremtræden

Østrigske Belphegor havde en anderledes tilgang til sagerne. Det var nærmest som et satanisk ritual, som de indledte koncerten med ryggen til publikum og en hornende hånd i vejret. En positur bandet indtog flere gange undervejs. Lyden var utrolig massiv, ikke sådan at man kunne skelne guitarer og bas fra hinanden, men alligevel som en knytnæve i ansigtet – positivt ment!

Publikumsantallet kunne godt få en til at tro at det var netop disse østrigere folk var mødt op for at opleve. På trods af Unleasheds gode show kunne dette også være helt forståeligt, for her var et dødsmetalband, der forstod på en gang at være brutale, afvekslende og tekniske. Forsanger/guitarist Helmuth lod da også til at nyde den store opbakning, og fik mere og mere glimt i øjet og skæve smil under fremførslen af den ene perle efter den anden.

Måske var det tyndet lidt ud i publikum, da 20 års jubilarerne i Unleashed gik på scenen, men det kan ikke have været meget. Bandet havde ikke samme massivitet i lyden, der dog bestemt ikke skal antydes at være dårlig. Det var den ikke, en klar defineret lyd, som bare ikke slog helt med samme brutale kraft som hos førnævnte band.

Vikinger med poptricks i ærmet

Johnny Hedlund i front var en fremragende entertainer og det var tydeligt at han befandt sig godt på scenen, og at hans store erfaring på en scene, giver ham den fornødne selvtillid til at yde det maksimale. Sangvalget kom vidt omkring, men der var nu alligevel lagt stor vægt på den forrige skive ”Midvinterblot” og den seneste ”Hammer Battalion”, hvis titelnummer i dagens anledning hed ”Hammer Battalion Denmark”.

Den gode Johnny, må have set et par pop-bands i ny og næ, for der var et par tricks fra den slags, med fx utallige gentagelser af sangenes sidste omkvæd indtil publikum havde sunget højt nok. Det var som altid en fornøjelse at se disse legendariske svenske vikinger, der naturligvis serverede ”Death Metal Victory” hen mod afslutningen.

Og det var stor sandhed for præstationerne fra svenskerne og deres østrigske kumpaner var af høj klasse, og en stor sejr for genren.

Karakterer:

Devian: 3/5

Belphegor: 4/5

Unleashed: 4/5