Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dødeligt alpetraskeri

Populær
Updated
Dødeligt alpetraskeri
Østrigske Belphegor spiller sygelig men catchy dødsmetal i absolut topklasse. Belphegor – ”Pestapokalypse VI” (Nuclear Blast/VME)

Efter at have fået stukket skiven i hånden og undersøgt cover og sangtitler var der én ting, der slog mig ved disse gæve alpetraskere (fra Østrig): de må sgu da spille death metal – lige ud af landevejen?!

Helt så simpelt er det nu ikke, da lytteren bliver overøst med en gang ultrahurtig black metal oven i hatten. En kombination, som på én gang er sygelig, men samtidig cathy, da den underliggende sangstruktur og det tekniske niveau, der lægges for dagen er i absolut topklasse. Jeg synes at få den samme følelse, som første gang jeg hørt ”Erase” med Gorefest. Den mest tilgængelige ørehænger må være ”Bluhtsturm Erotika”, som dog er et af de mere stille numre!

Som albumtitlen nok allerede har afsløret (?), så er det østrigernes sjette album i deres 13. årige eksistens. Dette er dog første udspil hos Nuclear Blast - et makkerskab, som måske er det sidste rygstød, bandet har brug for inden det er klar til metallens superliga? Materiellet er der i hvert tilfælde.

Karakter (på 13-skalaen): 9.5

- Morten Vejlstrup

Kunstner
Titel
”Pestapokalypse VI”
Distributør
Karakter
3