Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sydlandsk stemning - nordisk kulde

Updated
Sydlandsk stemning - nordisk kulde

Helmuth og co. kigger både mod sydlandsk stemning og nordisk kulde på det stærkt varierede nye album.

Kunstner
Titel
Walpurgis Rites - Hexenwand
Dato
14-10-2009
Distributør
Trackliste
1. "Walpurgis Rites" - 3:09
2. "Veneratio Diaboli - I Am Sin" - 7:02
3. "Hail The New Flesh" - 5:32
4. "Reichswehr In Blood" - 4:36
5. "The Crosses Made Of Bone" - 4:26
6. "Der Geistertreiber" - 3:41
7. "Destroyer Hekate" - 3:37
8. "Enthralled Toxic Sabbath" - 4:33
9. "Hexenwahn - Totenkult" - 2:44
Karakter
4

Atter har østrigske Belphegor slået sig sammen med producer Andy Classen og ud af det samarbejde er kommet bandets 8. studiealbum. I forhold til Danmark er Østrig jo ganske sydligt, men faktisk lugter det helt græsk her - som en hurtigere version af fx ældre Rotting Christ. Det er især den specielle stemning over Belphegors melodiske blackede dødsmetal, der pejler hjernens tankespind derhenad.

Der sættes hårdt fra kaj med blastende trommer, men stemningen og melodierne i sangene fanges hurtigt i åbningsnummeret ’Walpurgis Rites’ og efterfølgeren ’Veneratio Diaboli’, og man er klar til kamp. Det er et ganske varieret album. Der er som nævnt den sydlandske inspiration, men også diabolske melodier, som Jon Nødtveidt og svenske Dissection kunne lave det. Dødsmetalfansene går heller ikke helt galt her, for ’Hail the New Flesh’ er helt efter bogen i den genre. Og selvom der fræses en hel del på albummet, så smides der også et godt groove af hist og pist.

Måske bliver det endda lige en tand for groovet for nogle et enkelt sted? Med videotracket ’Der Geistertreiber’ slår skiven kortvarigt over i noget, som minder om ærketypisk Rammstein. Og Helmuth har ikke umiddelbart vokalen til at ligge alene sammen med bassen, men når guitaren træder ind med sit insisterende og massive riff, så kan man ikke lade være med at headbange. Det vil være et nummer, som ikke alle fans vil tage lige godt imod, men har man set videoen og tænkt ”sell-out”, så lad det være sagt, at nummeret virkelig skiller sig ud fra resten. Det ér en death/black-skive! Og den er god og stemningsfuld!

Det omtalte videotrack, der ikke er repræsenterende for det samlede albums stil, kan ses her:

Menu