Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA'13: Doros jubilæumsfest

Populær
Updated
WOA'13: Doros jubilæumsfest
WOA'13: Doros jubilæumsfest
WOA'13: Doros jubilæumsfest
WOA'13: Doros jubilæumsfest
WOA'13: Doros jubilæumsfest
WOA'13: Doros jubilæumsfest
WOA'13: Doros jubilæumsfest
WOA'13: Doros jubilæumsfest

Med 30 år på bagen sparkede Doro sin jubilæumsturne i gang på Wacken fredag aften, hvor der var gæster på scenen fra start til slut.

Kunstner
Dato
02-08-2013
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Doro er vel lidt tyskernes metalliske svar på Sanne Salomonsen. En institution i metalverdenen. Ligesom en del andre bands før hende, så kunne man se ærefrygten og overraskelsen i øjnene, da hun gik på scenen og så, hvor mange der var mødt op til hendes show. For det var mere et show end en koncert.

Allerede kort inde i koncerten hev hun forsangeren fra Grave Digger ind på scenen til en duet, og så blev det klart, at det her ville blive halvanden time med gæsteoptrædener og hyldest til Doros første 30 år i branchen. Der kom også fans op, da Doro skulle fremføre Wackens sang 'We Are The Metal Heads', og bandet fandt en rytme, hvor de sang en af deres egne sange og derefter en sang sammen med en gæst. Forsangeren Biff Byford fra Saxon var oppe at lave duet til 'Denim & Leather', Uli Jon Roth var oppe på spade til en hyldest til Ronnie James Dio, som Doro valgte at ære, fordi de have været på turné tilbage i 1987. En af Doros første turnéer.

Hovedpersonen var også hurtig til at berolige publikum med, at Lemmy trods omstændighederne skulle have det godt. Dette fordi Motörhead kort forinden havde måttet afbryde deres koncert efter en god halv time, hvor det var meningen, at de skulle have spillet i 75 minutter.

Doro afbrød ikke sit eget show. Det fortsatte med gæster på scenen, der overrakte hende priser og spillede på violiner og sækkepiber, og selv trommeslageren fik en lang solo efter en lidt banal sang, der havde fået den lette titel 'Raise Your Fist In The Air'.

Det velforberedte show blev udført med tysk præcision, og Doro fik takket publikum ærbødigt for deres støtte utallige gange. Hyldesten blev en opvisning i gæsteoptrædener og en hyldest til Doros indtil videre 30 år lange karriere. Den voksne dame spurgte, om vi var klar til 30 år mere. Det er man med garanti i Tyskland. Herfra går der nok lidt tid, førend vi igen rejser langt efter en Doro-koncert. Det var lidt for forudsigeligt, indstuderet og tilrettelagt til mindste detalje. Nerven manglede. Det var på alle måder blot et show.