Ikke længere et afbudsband

Ikke længere et afbudsband

Efter gentagne afbud stod det amerikanske deathcore-band All Shall Perish endelig med dansk grund under fødderne, klar til vildt show.

Dato
15-06-2012
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

De havde ellers startet rygtebørsen ved at annoncere på Facebook, at de sad fast i lufthavnen og frygtede, at de ville komme for sent til showet på Copenhell. Men det var et toptændt All Shall Perish, som folk forventningsfuldt kunne kigge op på fra pladsen foran Hades-scenen. Bandet har ellers aflyst adskillige planlagte besøg i Danmark, men der var bestemt ikke uvilje mod at spille her at spore hos amerikanerne.

Faktisk var bandet fuld af lovord overfor det danske publikum og festivallen generelt. 'Awaken the Dreamers' blev serveret med dedikation til Killswitch Engage, som frontmand Hernan begejstret talte om, fordi det, efter hans mening, var det rigtige Killswitch nu, hvor sanger Jesse Leach var tilbage, og han aldrig havde set dem i den konstellation før. Måske det gav All Shall Perish ekstra blod på tanden, for medlemmerne havde godt nok en fandenivoldsk iver med på scenen.

De tekniske detaljer i bandets musik blev leveret usvigeligt sikkert, men det kostede så også lidt på aktivitetskontoen, for især guitaristerne havde ofte blot øje for gribebrættet. Til gengæld var Hernan lidt af en indpisker af en frontmand, og han sørgede for at sceneunderholdningen og energien blev holdt helt i top. Han havde ingen problemer med at dirigere folk til at starte mosh og circle pits.

Også de mere tekniske numre holdt

Numrene fra den seneste plade virker en anelse mere tilgængelige i forhold til de mere tekniske, legesyge sange fra tidligere album, og de gik da også ganske glimrende igennem. Men når man nu samtidig kunne se musikken blive udført for næsen af en, så var de anderledes og mere krævende rytmer og detaljer som bastapping en fornøjelse at se og høre. Dermed blev det for i hvert fald denne tilskuer lige en tand bedre end på skive. Og lyden tillod det hele at blive hørt, uden at bunden forsvandt eller blev en buldren.

Det krævede blot et blik på publikum, at se at All Shall Perish virkeligt leverede som håbet, men man kunne også blot lukke øjnene og nyde musikken, for energien stod tydeligt frem i eksekveringen.

Lad os håbe at gruppen nu har haft så fed en oplevelse, at de ikke tør aflyse et show på dansk grund igen. Det var så afgjort til både band og publikums fornøjelse, at Copenhell blev stedet, hvor det endelig lykkedes "at spille dansk".

Titelnummeret fra den forrige plade som det blev eksekveret på Copenhell fås her: