Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kæmpede heroisk mod det onde lyd-sammenbrud

Populær
Updated

Det legendariske danske thrash-band Artillery viste topmålet af professionalisme, da lydproblemerne i Ringsteds kulturhus Metro Musik fredag væltede ned over bandet.

Kunstner
Titel
Metro Musik, Ringsted
Dato
26-04-2013
Genre
Trackliste
1. Rise Above It All
2. By Inheritance
3. Death Is An Illusion
4. Dark Days
5. The Challenge
6. In The Thrash
7. 10.000 Devils
8. Cybermind
9. Eternal War
10. When Death Comes
11. Khomaniac
12. Terror Squad

Encore:
13. The Almighty
Fotograf
Lars Schmidt
Forfatter
Karakter
4

Mens de danske thrash metal-helte Artillery går og forhandler en spændende pladekontrakt hjem og venter på, at forsommerens, sensommerens og efterårets hæsblæsende tourprogram tager dem til blandt andet Europa, USA og Sydamerika og i alt mere end 100 koncerter i 21 lande, når året er omme, så fordriver man ventetiden med en en lille klubtur rundt i Danmark.

Denne tur går i maj over i en månedlang Europa-tur og pladeindspilninger i juni måned.

Lydhelvede på jord

Men inden Artillery kommer så langt, måtte de fem metaldrenge erkende, at man ikke behøver rejse så fandens langt for at komme til lydhelvede på jord. Dette helvede befinder sig nemlig i Ringsteds lille kulturhus Metro Musik.

Fredag aften måtte Artillery og de et halvt hundrede medlevende publikummer opleve, at alt, hvad der kunne gå galt med lyden, sørme da gik helt og aldeles grueligt galt.

Den gode nyhed er, at Artillery er et super prof orkester, som ikke på nogen måde lader sig mærke med, at sangerens mikrofon kun virker sporadisk, at baslyden forsvinder i ny og næ, og at tromme-monitoren stort set ikke fungerer hele koncerten igennem.

Nej, Stützer-brødrene, guitaristerne Morten og Michael, bassist Peter Thorslund og de to nye, trommeslager Josua Madsen og sanger Michael Bastholm Dahl lod sig på ingen måde slå ud af problemerne og gav den al den gas, de kunne. Og det var lige præcis det, der reddede noget, som ellers snildt kunne være blevet en håbløs aften.

Spilleglæde, rutine og nærvær var kodeordene for Artillery, som over 13 numre kom fint igennem et thrashet sæt, der repræsenterede samtlige bandets otte studiealbum.

Nye medlemmer på overarbejde

Det var især bandets to nye medlemmer, der kom på overarbejde i det satans kulturhus i Ringsted. Trommeslager Josua Madsen kunne stort set ikke høre de øvrige bandmedlemmer, men baskede alligevel løs og var - trods de massive udfordringer - tightere end tight.

Sanger Michael Bastholm Dahl var overbevisende, selv om han skulle slæbe det ondeste læs: At synge i mikrofoner, der det ene øjeblik efter det andet gik ud. Upåvirket fortsatte Bastholm Dahl med at synge, skrige og skråle - og ja, vi kunne sagtens høre ham, selv om hans vokal ikke var forstærket. Men Artillerys nyeste mand er i besiddelse af et organ, der på mange måder virker lovende.

Lydproblemerne nærmest eksploderede i 'When Death Comes', som bandet efter nogle minutters instrumental-jam valgte at starte helt forfra.

En kaotisk - men i øvrigt alligevel velfungerende koncert - kulminerede i det sidste nummer, klassikeren 'Terror Squad', hvor det lille kulturhus nærmest gyngede.

Ét ekstranummer blev det til, og da publikum insisterede på endnu et, blev de mødt af en kollektiv og meget bestemt hovedrysten fra Artillery, som ikke skulle "nyde" mere håbløs lyd. Og da bandet forlod scenen var det med endnu et kollektivt udbrud: "Det her er det værste, vi nogensinde har prøvet!"

Hatten helt og aldeles af for et band, der ikke lod sig gå på af alle modganges moder, men i stedet besluttede, at de fremmødte fans - både den faste trio fra Århus og de to tilrejsende russiske fans samt vi andre - da godt nok skulle have et brag af en koncert.

En vellykket og super professionel trodsreaktion.