Kedelige abekatte

Populær
Kedelige abekatte

Guano Apes indfriede langt fra forventningerne fredag aften på The Rock.

Kunstner
Spillested
Dato
15-04-2011
Fotograf
Henrik Reerslev
Karakter
1

Der er langt imellem de udsolgte koncerter på The Rock. Denne lørdag var det dog lykkedes den gendannede tyske kvartet at fylde spillestedet ud til bristepunktet. Sidst Guano Apes gæstede Danmark var på Roskilde Festivalen i 1999, dengang, som undertegnede husker det, et brag af en koncert på Grøn Scene.

Dengang, hvor Guano Apes rent faktisk var interessante (man fristes næsten til at sige det samme om Roskilde!). Her 12 senere må man blot konstatere, at Guano Apes hverken med deres nye album eller denne aftens koncert har mere at byde på.

Gaaab

Generelt var koncerten præget af mangel på entusiasme, ikke blot fra bandets side, men ligeledes fra de næsten tusinde publikummer der var troppet op. For mange har det uden tvivl været nostalgien der var det store trækplaster. Men Guano Apes formåede aldrig hverken at få sig selv eller publikum med på noderne. Nostalgisk blev det i hvert fald aldrig. Når man kun spiller i lidt over en times tid, fungerer det bare ikke at fylde showet ud med alt for meget ligegyldigt sniksnak og kedelige instrumentale passager.

Aftenens eneste højdepunkt hvor det nogenlunde lykkedes dem at løfte niveauet op over søvnstadiet var med klassikeren 'Open Your Eyes'. Den sad da også lige i skabet. Men måske Guano Apes' fans i bogstaveligste forstand burde åbne øjnene og indse, at tyskerne ikke længere er værd at spilde penge på.