Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Musikkens stemme

Populær
Updated
Musikkens stemme

System of a Down lod musikken tale, foran masserne i Valby Hallen i søndags.

Titel
System of a Down i Valby Hallen, 19. juni
Spillested
Dato
19-06-2005
Forfatter
Karakter
3

System of a Down er så meget mere end yet another metal act. Ikke nok med at det er lykkedes for dem at afsøge nye dele af genren, hvilket ikke bare har givet dem selv en hel unik niche og os andre et friskt pust, men det er samtidig også lykkedes dem at få det hele til at lyde så legende og naturligt. Gennem deres politisk bevidste tekster og deres virke i øvrigt, er det også lykkedes for dem at nå ud over det "Brian-image" som metallen, efterhånden ret ufortjent, døjer med i det brede samfundslag. Alt dette har givet grobund for en ret bred publikumskare, hvad man kunne forvisse sig om i en glohed Valbyhal.

Det er efterhånden blevet kedsommeligt at skælde ud på lyden i Valby Hallen, men dens ringe rygte taget i betragtning, var det faktisk ikke så slemt som det kunne have været. Selvom guitaren forekom mig lettere ”gnækkende” i tonsestykkerne.

Det var alt i alt en god koncert, hvor især numre som "Cigaro", "Science" og "Aerial" stak ud, men bandet virkede meget tilbageholdne i forhold til publikum – ikke at de ellers er et amerikansk showband, men de sagde stort set ikke et ord og gik af efter halvanden time, sharp. Ingen ekstranumre eller noget, hvad der dog også var en del murren i krogene over. Et eller andet sted er det rart, at det er musikken der er i centrum, men det er nu alligevel showet til en koncert der gør en del af forskellen i forhold til pladen. Måske er det for ikke at skræmme nogen væk, at de afstår fra at sige så meget – deres politiske engagement taget i betragtning?

Hvis man nu savner at høre hvad forsangeren Serj Tankian ellers har at mene om denne verden, kan man gå ind på hjemmesiden til den radiostation han har lavet sammmen med Tom Morello fra Audioslave på hjemmesiden: http://www.axisofjustice.org