Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde '18: Sauna-rock

Populær
Updated
Roskilde '18: Sauna-rock
Roskilde '18: Sauna-rock
Roskilde '18: Sauna-rock
Roskilde '18: Sauna-rock
Roskilde '18: Sauna-rock
Roskilde '18: Sauna-rock
Roskilde '18: Sauna-rock
Roskilde '18: Sauna-rock

Det var alt for varmt inden for i Glorias sauna, og Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs havde ikke sangene til at fastholde publikum hele koncerten igennem.

Dato
04-07-2018
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Engelske Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs havde fået æren af at åben Gloria for et mere end hungrende rock- og metalpublikum. Et nærmest ideelt udgangspunkt for stoner/doom-bandet, der kunne se sig mere end tilfredse med nærmest at have skabt kø ved indgangen til teltet. Der var også fyldt godt op foran den indendørs scene, da bandet gik på. Med en energisk start havde Newcastle-bandet succes med at få temperaturen skruet godt op. Med god hjælp fra solen, der på forhånd nærmest havde opvarmet det indelukkede telt til det noget nær ulidelige.

Det gode groove og de mange interessante elementer i bandets sange bør være som skabt til en sløv, støvet, varm ørken-koncert, og langt henad vejen præsterede bandet egentlig også udmærket. Men til trods for ihærdigt arbejde, især fra den sveddryppende forsanger, blev det aldrig helt fantastisk. To forhold satte en markant begrænsning for koncertens udfoldelser. Det primære var bandets mangel på rigtig gode kompositioner og riffs. Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs er, trods det eksotiske navn, langt fra niveauet fra bands som Beastwars, Truckfighters eller endda Red Fang. Selvom bandet gjorde, hvad de kunne, for at skabe momentum og give publikum en god oplevelse, blev det en smule monotomt og uinteressant, som koncerten skred frem.

Hertil var det simpelthen for varmt på Gloria. Det var ulideligt ubehageligt i den lukkede sauna. Det medførte, at publikum langsomt sivede ud. Gennemblødte af sved og forståeligt nok uden evne til at holde fast i intensiteten. Selvom vand konstant blev båret ud blandt publikum, virkede det nærmest risikofyldt at kaste sig ind i en endnu varmere pit.

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs burde have haft en let dag på kontoret, men endte med at måtte kæmpe for at holde publikum indenfor. Selvom englænderne muligvis er Roskilde Festivals bud på en kommende stor spiller inden for genren, virkede bandet desværre mere som en nødløsning i mangel af bedre. Og de beviste aldrig det modsatte.