Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival '14: Metal- og rockguiden - Torsdag

Populær
Updated
Roskilde Festival '14: Metal- og rockguiden - Torsdag

Allerede torsdag går det løs med årets ubetingede hovednavn The Rolling Stones. Men dagen byder også på stærkt medrivende metal i selskab med svenske Bombus, mens Electric Wizard søger for dagens tunge trip. 

TORSDAG


JAMBINAI - Gloria, kl. 17.45

Fordi:
Roskilde også er stedet, hvor man kan lære ny musik at kende. Vi skal være ærlige og tilstå, at Devilution aldrig har haft antennerne ude efter koreansk rock, men Jambinai lyder til at kunne levere en både anderledes og interessant oplevelse. Der er dømt post-rock/metal a la Mogwai - som også spiller på festivalen - plus japanske Boris og Isis, men koreanerne krydrer deres udtryk med antikke asiatiske strengeinstrumenter, hvis uhyggelige klang nogle læsere vil kende fra Østens teatertradition. Gider du ikke Electric Wizard på en alt for stor scene, så var dette måske noget.

For:
Fans af Mogwai, Sigur Rós, Boris, Isis.

Pensum:
'[Difference]'.
ELECTRIC WIZARD – Arena, kl. 18.00


Fordi: Electric Wizard er en genganger på Roskilde Festival, hvor de i 2011 kom med på et afbud. I år har bandet fået den frygtindgydende opgave at åbne Arena-scenen om torsdagen - altså imens det er lyst! Bandet har henrykket med en meget tung og tro omgang doom, der er stenet som døden og sort som Satan. Bandet har ikke udgivet noget nyt siden 2010, så sættet kommer sikkert til at bestå af greatest hits, hvilket aldrig er dårligt i festivaløjemed.

For: Fans af Black Sabbath, Saint Vitus, Church of Misery.

Pensum: 'Black Masses', 'Electric Wizard'.

Seneste liveanmeldelse!
FUTURE OF THE LEFT - Pavilion, kl. 18.30

Fordi: Du er ved at falde i søvn over Electric Wizard. Du vil hellere have fest. Den kan landsmændene i Future of the Left levere. Anført af den gale frontmand Andrew "Falco" Falkous (ex-McLusky) leverer bandet en rasende blanding af post-punk, sludge og 3-akkorders garagepunk/hardcore tilsat skægge tekster og sangtitler som 'Things to Say to a Friendly Policeman', 'I Don't Know What You Ketamine (But I Think I Love You)', 'Throwing Bricks at Trains' og 'You Need Satan More Than He Needs You'. Bandets seneste album, 'How to Stop Your Brain in an Accident', er heldigvis deres tungeste, og hvis du er til smadder a la Jesus Lizard og Melvins, så gå ikke glip af Future of the Left.

For: Fans af The Jesus Lizard, Melvins, Fugazi, Pixies.

Pensum: 'How to Stop Your Brain in an Accident', 'Travels With Myself and Another'.
BOMBUS – Pavilion, kl. 20.00

Fordi: Bombus har både potens, scenetække og talent for at skrive fantastisk god musik. Göteborgmetallerne har ved flere lejligheder trukket tæppet væk under Devilutions anmeldere, og liveudgaven kan være en fandenivoldsk og ekstatisk symbiose af band og publikum. Bombus er bandet, der vil det hele, og som har alle muligheder for at gøre det.

For: Fans af Kvelertak, Motörhead, Torche.

Pensum: 'The Poet And The Parrot'.

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
THE ROLLING STONES – Orange, kl. 22.00

Fordi: Selv i rockår er dette band uhyrligt gammelt. De har været med fra før, der var noget, der hed heavy metal og har gennem deres pågående og fandenivoldske rockmusik været med til at lægge grunden til den genre, vi holder så meget af. Alderen til trods kan Rolling Stones stadig fylde stadioner verden over, og rygter vil vide, at vitaliteten stadig er der. Men selv om ånden er ung i de halvfjerdsårige rockdrenge, så kommer døden jo til os alle på et tidspunkt. Derfor kan dette være sidste mulighed for at se dem. Og hvor smukt er det ikke lige, at det bliver på Orange Scene, der er Rolling Stones gamle turnéscene (fra 1976).

For: Fans af rock, efterkrigstiden.

Pensum: 'Let It Bleed','Beggars Banquet', 'Exile on Main St.'.