Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival '15: Ned i malstrømmen

Populær
Updated
Roskilde Festival '15: Ned i malstrømmen
Roskilde Festival '15: Ned i malstrømmen
Roskilde Festival '15: Ned i malstrømmen
Roskilde Festival '15: Ned i malstrømmen
Roskilde Festival '15: Ned i malstrømmen

Fremadstormende Chelsea Wolfe med band leverede en ujævn koncert, der var klart mere dragende end dyssende.

Dato
04-07-2015
Genre
Koncertarrangør
Forfatter
Karakter
3

Det var noget bizart at overvære Gloria-scenens konferencier stå og fable om ”gothic folk metal”, da han skulle introducere den amerikanske sangerinde Chelsea Wolfe og band. I hvert fald vakte det nogle helt, helt forkerte associationer sammenlignet med koncertens faktiske indhold. Men okay, på en festival, der præsenterer Tombs, Deafheaven og Young and in the Way som black metal, kan man vel ikke forvente nogen særlig ekspertise udi metalliske subgenrer.

Nuvel, det gotiske og metalliske var der; det var bare meget langt fra både gothic metal og folk metal, men trak snarere på en sortrandet, alvorstung 80’er-gotik a la Siouxsie & the Banshees og mere monotone, hypnotiske og industrielle grupper som Swans og Godflesh. Over en rungende og rugende mur af guitar, bas og lejlighedsvis synth, der sugede lytteren ned i malstrømmen, svævede så hovedpersonens let tågede vokal, men folkelementerne – der retfærdigvis er til stede på nogle af albumudgivelserne – var gemt ganske langt væk i dagens anledning. Det hypnotiske og messende fik et delikat modspil at trommeslagerens ganske varierede spil, som var med til at føje flere lag af nuancer til musikken.

Der var ikke megen kontakt til publikum fra bandets side, skønt de var venligt smilende – det var musikkens fylde, der talte. Det lykkedes periodevis godt, periodevis ikke helt så godt. Når Wolfe var bedst, blev man suget ind i det voldsomme univers, men andre gange stod man og glemte, hvad man lige havde hørt, fordi materialet ikke altid var dragende nok. Wolfe er en kunstner på vej frem, og det overbeviste hun tydeligt om – det bliver spændende at følge hende i fremtiden. Hvem ved, måske hun begynder at spille gothic folk metal en dag?