Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rutinepræget præstation

Populær
Updated
Rutinepræget præstation
Rutinepræget præstation
Rutinepræget præstation
Rutinepræget præstation
Rutinepræget præstation
Rutinepræget præstation
Rutinepræget præstation
Rutinepræget præstation

Altid driftssikre Saxon gav en god koncert i Aarhus uden dog at udvise nogen stor begejstring for opgaven.

Kunstner
Spillested
Dato
24-11-2016
Trackliste
Battering Ram
Heavy Metal Thunder
Sacrifice
Solid Ball Of Rock
Never Surender
Chasing The Bullet
Stand Up And Be Counted
The Devil's Footprint
Strong Arm Of The Law
The Eagle Has Landed
Queen Of Hearts
And The Bands Played On
Dallea 1pm
Wheels Of Steel
Ekstra 1:
Let Me Feel Your Power
747 (Strangers In The Night)
Ekstra 2:
Denim And Leather
Princess Of The Night
Koncertarrangør
Fotograf
Johanne Teglgård Olsen
Karakter
3

Saxon har lige afsluttet tre dage i Danmark i henholdsvis Aarhus, Odense og Amager. Med på de tre job var medbragt et næsten lige så erfarent metalband i form af landsmændene – eller skal vi kalde det landskvinderne? – Girlschool.

Stadig relevante Girlschool
På Voxhall i Aarhus den 24. november 2016 udførte Girlschool supporttjansen ganske godt, selvom bandet ikke var på niveau med sidste års optræden på Metal Magic Festival. Oplevelsen i Aarhus var dog også hæmmet af en ganske ringe lyd. Men bandet virker fortsat engagerede og energiske på scenen. Så selv om materialet ikke hører til blandt musikhistoriens højdepunkter, og vokalerne – hos især bassist Enid Williams – begynder at være noget tynde, så har bandet fortsat relevans.

Skuffende sætliste
Saxon gik på scenen til intro af AC/DC’s ’It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock'n'Roll)’ og satte i gang med titelnummeret fra bandets seneste album ’Battering Ram’. Koncerten bestod af en bred blanding af nyere og gamle sange. Det er sympatisk, at bandet insisterer på at være en levende organisme, der fortsat skriver og udgiver nye sange, som naturligvis også skal prøves af til koncerterne. Men det betyder så desværre også, at der på trods af en pænt lang koncert er en masse klassikere, som der ikke bliver plads til.

I Aarhus gik publikum således glip af perler som ’Crusader’, ’Motorcycle Man’, ’20,000 Ft.’, ’Power And The Glory’, ’This Town Rocks’ og ’Broken Heroes’.

I stedet blev det til tre sange fra Saxons seneste album, hvor der udover titelsangen også blev plads i sættet til ’The Devil’s Footprint’ og ’Queen of Hearts’. Det var ikke nogle specielt gode erstatninger.

Solidt håndværk
Saxon spiller fortsat fint. Biff Byford er blevet en anelse rusten i vokalen, men Nigel Glockler og Nibbs Carter er bundsolide på henholdsvis trommer og bas, ligesom Paul Quinn og Doug Scarratts guitarsammenspil er ganske fornemt.

Men på den visuelle front begynder energien så småt at svigte. Det er forståeligt, at Biff Byford ikke springer så energisk rundt som for 30 år siden. Men i det hele taget synes der at kunne spores en begyndende manglende interesse for koncertopgaven hos bandet. I Aarhus var det kun Nibbs Carter, der for alvor formåede at give indtryk af, at han kunne lide at være på arbejde.

Lidt for meget rutine
Derfor virkede det også som en noget rutinepræget optræden, som bare skulle gennemføres. Endnu en dag på kontoret i jagten på næste lønudbetaling.

Men Saxon spiller nok aldrig en rigtig sløj koncert. Arbejdet bliver gjort, og resultatet er altid håndværksmæssigt i orden. Så derfor gik folk også ganske godt tilfredse hjem fra koncerten.

Og det er altid velgørende at høre klassikere som ’Wheels of Steel’, ’747 (Strangers in the Night)’ og ’Strong Arm of the Law’ fremført live.

Copenhell 2017
Saxon er netop offentliggjort som et af navnene på næste års Copenhell. Det vil være dejligt, hvis bandet vil udvise lidt mere interesse for sagen til den tid. Men mon ikke der bliver udsigt til noget større begejstring fra scenen, når bandet står over for flere tusinde tilskuere, end det var tilfældet i Aarhus, hvor der vel ikke var mødt mere end godt 300 op.