En fans bekendelser

Populær
En fans bekendelser

Da ingen på redaktionen kan få sig selv til at sige noget pænt om Sabaton, inviterede vi fan og chef på rockbaren Voodoo Lounge Luke Graae til at bedømme den svenske krigsmaskine.

Kunstner
Titel
+ Accept + Twillight Force
Spillested
Dato
21-03-2017
Distributør
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
5

Sabaton er et af de bands, der virkelig kan dele vandene. Enten er man fan, ellers forstår man slet ikke, at bandet faktisk har fans.

Jeg kan lige så godt sige det fra starten – jeg er vild med Sabaton!

Aftenens første navn var svenske Twilight Force, der spiller elver-helte-power metal. Den slags power metal bliver aldrig rigtig mig, men de gjorde det udmærket og fik godt gang i publikum.

Det var tydeligt, at der var en del, der kendte bandet – som også tidligere har spillet sammen med Sabaton – og der blev sunget og kappet godt med i salen.
 
 Det var en fin optræden. Sceneshowet blev dog lidt ødelagt af min sidemands kommentarer om, at bandets ”udklædning” kan købes nede i den lokale rollespilsbutik.

Efter Twilight Force var det tyskernes tur. Fra det øjeblik Accept gik på, var der ikke i tvivl om, at mange var kommet for at se dem – og det var da også, som om gennemsnitsalderen i salen steg.

På en times tid fik de pisket godt liv i publikum, og det var en fryd at se blandingen af unge og gamle synge med på klassikere som ’Princess of the Dawn’, ’Fast as a Shark’ og ’Metal Heart. Med afslutningsnummeret ’Balls to the Wall’ var der ingen tvivl om, hvorfor Accept regnes for at være et af den klassiske metals største navne.

Helt personligt var det dejligt at se bandet med front mod scenen denne gang. Sidste jeg så dem, var i 2005 på Gentofte Stadium, hvor arrangørerne tydeligvis ikke havde overvejet, hvor meget øl vi metalhoveder drikker. Jeg brugte derfor, som så mange andre, hele deres koncert i kø til ølboden med ryggen til scenen. Devilution har tidligere kåret fadæsen som det værste lortearrangement nogensinde!

Stor svensk sejr
Så blev det endelig tid til den svenske krigsmaskine! Med den fortræffelige opvarmning var Vega virkelig klar. Der blev sunget med fra første nummer, introen ’In the Army Now’ – og det selv om bandet endnu ikke selv var kommet på scenen!

Derefter sparkede de festen i gang med ’Ghost Division’, ’Sparta’ og ’Blood of Bannockburn’. Da de skiftede ’Swedish Pagans’ ud med ”Danish Pagans”, havde de salen i deres hule hånd!

Resten af koncerten var en fest med nye og gamle numre, dog med en overvægt fra de to sidste album. Det så ikke ud til at genere publikum, og undertegnede var tilfreds med deres valg af numre på sætlisten.

En af de ting, jeg bedst kan lide ved Sabaton, og som var med til at gøre det til en virkelig god koncert, er bandets synlige glæde ved at stå på scenen.

De har med tiden mestret det at involvere publikum i koncerten ved hjælp af små jokes og at lade publikum ønske sange eller med små historier undervejs.
  
Den akustiske version af ’The Final Solution’ bliver måske aldrig mit yndlingsnummer, men det gav folk en tiltrængt pause, før de for alvor gik i krig med publikum. Når man mærker hele salen hoppe og skråle med på numre som ’Resist and Bite’ og ’Primo Victoria’, skal man vist være en inkarneret hater for ikke at lade sig rive med.

Som fejlagtigt beskrevet andre steder, spillede de desværre ikke ’Gott Mit Uns’ og ’En Livstid I Krig’, men ellers kan jeg ikke sætte en finger på den svenske sejr i Vega, der bød på en stor koncertaften med flotte præstationer af både opvarmningen og hovednavnet.