Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sabaton når de er bedst

Populær
Updated
Sabaton når de er bedst

Sabaton genvinder formlen og storformen og vil med nyeste udspil begejstre fans, men måske heller ikke så mange andre.

Kunstner
Titel
Heroes
Trackliste
1. Night Witches
2. No Bullets Fly
3. Smoking Snakes
4. Inmate 4859
5. To Hell And Back
6. The Ballad Of Bull
7. Resist And Bite
8. Soldier Of 3 Armies
9. Far From The Fame
10. Hearts Of Iron
Forfatter
Karakter
3

Svenske Sabaton har efterhånden fået sig et meget stort navn i metalkredse via en selvudviklet og sikker vinderformel: bastant power metal i midttempo centreret om helteomkvæd, krigstekster, krigsimage og en stor tro på egne evner. Det virker! Mere er det ikke at sige til det.

Og hvor forgængeren ’Carolus Rex’ og svenske Kong Gustavs bedrifter omkring trediveårskrigen havde sine problemer, netop fordi de afveg fra egne styrker og dyrkede alt for mange ballader og episke sange, er 2014-udgivelsen ’Heroes’ tilbage ved essensen af power metal. For fans af bandet er dette derfor et rigtigt godt album – og for os, der har et vist forbehold, er der tale om et rigtig godt Sabaton-album.

Den svenske sekstet, der skiftede samtlige medlemmer udover forsanger Joakim Bróden, før sidste udgivelse, har som sagt sine forcer, men for denne anmelder er det desværre også stadig de samme anker, man kan have mod konceptet: Bródens enerverende nasale stemme og ditto insisteren på at have en langt større vokal, end tilfældet er, de banale tekster, frygten at spille hurtigt eller tungt, den fuldstændigt uafvigelige og evigtgyldige tilgang til sangskrivningen, korsang af skulder ved skulder-typen og ikke mindst fraværet af forøgelse i intensitet – vi starter og slutter med maksimum.

Men hver for sig er der tale om sange af ganske høj kvalitet, og kun balladen ’The Ballad of Bull’ fejler. Resten er kompetent, fængende og mastodontisk krigs-power metal som kun Sabaton kan levere den overbevisende, og netop derfor vil ’Heroes’ udfylde samme plads for fans og hadere som bagkataloget.