The Rock flashback: Brutalt!

Populær
The Rock flashback: Brutalt!

Til minde om The Rocks epoke har skribent Villumsen fundet sin første anmeldelse nogensinde frem: Cannibal Corpse, der samtidig var et af de første bands på scenen efter stedets åbning i efteråret 2004.

Spillested
Dato
04-10-2004
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Metallen er atter tilbage i København med genåbningen af TEX i nye, store lokaler under navnet The Rock. Mange store navne er allerede på koncertlisten og i mandags gæstede mægtige Cannibal Corpse stedet.

Det kom bag på flere publikummer, at The Rock rent faktisk mener det, når koncertstart er annonceret til klokken 21.00. I hvert fald var køen udenfor stadig lang, da svenske Spawn of Possession åbnede aftenens brutale dødsbal.

Indenfor blev der spillet hæsblændende dødsmetal. På trods af bandets svenske baggrund var stilen centreret omkring den velkendte amerikanske dødsmetal, som netop hovednavnet Cannibal Corpse gennem mange år har cementeret.

Tydeligt var det, at Spawn of Possession var ukendte for langt størstedelen af de fremmødte, og netop derfor var musikken måske en anelse for teknisk for virkeligt at kunne fange publikum. Det var meget imponerende guitarspil, der her blev fremført, men svenskernes sange var lidt for riff-fyldte og komplicerede for at fange hele salen. De gjorde dog en fin figur og fik også skabt et lille mosh-pit foran scenen – men størst bifald fik de, da de dedikerede en sang til aftenens hovednavn...


INTENS SMADDER!


Efter en kort pause gik Cannibal Corpse  på scenen og satte strengene i svingninger og skabte 10 sekunders hylende støj. Måske en forsmag på, hvad der kunne ventes i ørerne efter kannibalernes over en time lange hærgen?

Men det varede ikke længe før settet blev sparket i gang til stor begejstring for de fremmødte. Lydstyrken var hævet betydeligt og intensiteten satte øjeblikkeligt gang i massiv headbanging. Ikke mindst forsanger Corpsegrinders hår fik nogle luftture!

Hovednavnet gjorde sig bedre end opvarmningsbandet. Lyden var fin, især var trommelyden markant bedre. Kannibalerne havde flere groove-stykker, som kunne få hele salen til at bevæge hovedet frem og tilbage i en fælles rytmisk seance. Selvfølgelig er bandet hovedsageligt rendyrket smadder – og her fik de forreste rækker vist deres hengivenhed i form af masser af moshing og slamming.

"Keep Supporting Death Metal!"

Der blev ikke sagt meget mellem numrene, faktisk skulle vi 4 numre ind i sættet før Corpsegrinder havde noget på hjerte. 'Fucked With a Knife' blev dedikeret til aftenens fremmødte kvinder. Der kom nogle få ytringer mere af denne slags, inden bandet valgte at lukke og slukke deres særdeles velspillede og tighte show. Det blev gjort med manér: dødsmetal-smash-hittet 'Hammer Smashed Face' blev sendt af sted lige efter opfordringen "Keep supporting death metal". Jo tak, med numre som førnævnte og publikumsyndlingen 'A Skull Full of Maggots', så skal genren nok leve lidt endnu.

(artiklen blev oprindeligt bragt den 5. oktober 2004 på det hedengangne site musik.dk)