Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Kannibalernes bagmand taler ud

Updated
Kannibalernes bagmand taler ud
Stort interview med Alex Webster, bassist og kreativ kraft i dødsmetal-legenderne Cannibal Corpse. Forud for sidste måneds dødsfest på The Rock, satte Heavyjam.dk’s udsendte sig ned med bassist og kreative kraft i Cannibal Corpse, Alex Webster, til en lille snak om både fortid, nutid og fremtid for det bedst sælgende dødsmetal band nogensinde.

- På den nye plade ”Kill” er teksterne mere brutale end udpenslede voldelige...

"Det er en naturlig udvikling. Vi forsøger bare at blive bedre, udvikle os og naturligvis holde det brutalt. Det skal jo kunne mærkes og ses, at det er Cannibal Corpse!"

- Nu siger du ”vi”. Det er som om der er to fraktioner i bandet skriver dig. Dig på den ene side, og så supplerer O’Brien og Mazurkiewicz også med lidt materiale. Men det er afgjort dig der gennem tiderne har været mest produktiv!

"Ja, jeg har altid haft meget at byde ind med. Også derfor ramte det os ikke så hårdt, at Jack Owen forlod bandet. Han kom da med nogle gode sange, men enkelte var også lidt simple. F.eks. var ”Festering in The Crypt” på ”The Wretched Spawn” bare to riffs der blev kørt om og om igen, og teksten var ikke specielt dyb."

"Jeg forsøger at være lidt mere kompliceret end det, og hvis jeg kan finde på et unikt riff er jeg glad! Prøver helt bevidst ikke at lade mig influere af andre metalbands, da jeg gerne selv vil have æren for min musik. Det er selvfølgelig svært helt at undgå at blive inspireret af andre bands, men som hovedregel laver jeg bare det, jeg synes er godt."


Jack Owens exit

- Hvorfor forlod Jack Owen så Cannibal Corpse efter så mange år? Og så senere blive fuldt medlem af Deicide...

"Jack holdt op fordi han ikke gad længere. Derfor var Deicide også mest et sideprojekt for ham, da han så begyndte at spille guitar igen. Men nu er det blevet fuld tid, ikke mindst fordi han har brug for arbejdet – og pengene! Han har et hus, og det skal jo betales."

- Hvordan starter du med at lave et nyt Cannibal Corpse album?

"Jeg har et hjemmestudie, og der sidder jeg så og kommer op med nogle ideer, riffs osv. og optager dem. Lærer sangene så småt, og så viser jeg de andre hvad jeg har lavet og så arbejder vi videre på ideerne derfra, og de kommer med deres input."

- Skriver eller bidrager George ”Corpsegrinder” Fisher (forsanger) ikke?

"Nej! Han er udelukkende sanger."

(okay… kort svar, vidst ingen grund til at bore dybere i dét emne denne gang!)


USA vs. Wacken

- Hvordan har denne turné så været?

"Den har været god! Vi er snart færdige nu (Cannibal Corpse har turneret hele april måned, og spillet HVER aften hele måneden, og efter showet på The Rock havde de således kun fire shows tilbage før Europa-turnéen var slut - Red.). Vi ser frem til en pause om lidt, for vi starter op på en turné i USA i juni måned, og senere en stor festival-turné med nogle ret store navne."

- Og det var derfor I aflyste Wacken?

"Ja, vi havde oprindeligt sagt 'ja!', men så kom tilbuddet om den store tour i USA, og det kunne vi ikke sige nej til. Derfor aflyste vi vores show på Wacken, og valgte at gøre det så tidligt som muligt, så vores fans ikke blev skuffede i sidste øjeblik."

- Det var ikke fordi de første tre skiver er forbudte i Tyskland? Jeg så jer bl.a. på Wacken i 2004, og selvom publikum råbte efter ”Hammer Smashed Face”, måtte I jo desværre ikke spille den!

"Nej, sådan har det jo været i lang tid. Men det ændrer sig faktisk nu. Vi har netop fået besked fra pladeselskabet om, at forbudet nu er ophævet, og i går (onsdag den 26. april) spillede vi sange fra de tre første skiver i Hannover. Det er tilladt for os at spille materialet live igen i Tyskland, og det er skønt. Nu behøver vi ikke længere have et specielt sæt til Tyskland, men kan spille de samme sange overalt. Efter syv år med en særskilt playliste er det fedt at der også er åbent i Tyskland. De må endda også købe skiverne i butikkerne snart, dog med nogle andre covers. Det er vi selvfølgelig meget glade for, selvom vi jo udmærket ved, at mange af vores fans i Tyskland har fået fat i skiverne andre steder fra."


Favoritbands

- Hvordan er det så at turnere efter 15 år på bagen?

"Det er selvfølgelig ikke det samme. Jeg vil ikke sige det er hverken bedre eller dårligere, bare anderledes. Vores line-up er rigtig godt nu, og forhåbentlig varer besætningen ved i lang tid fremover. Husk på, jeg var kun 19 år da vi skrev debutskiven ”Eaten Back To Life”, og nu her 16 år senere er jeg kun i midten af trediverne og har 10 albums på mit cv. Med lidt held er jeg her også som 50-årig, og måske med 20 albums, he-he…"

- Jeg var ikke ret gammel da ”Eaten…” udkom, og kan huske jeg tænkte det var noget syg musik....

"Jamen, der er ingen tvivl om, at Cannibal Corpse debuterede på det helt rigtige tidspunkt. Vi ramte scenen lige som den var ved at udvikle sig, og vi har bibeholdt stilen og sørget for, at hver udgivelse minder vores fans om hvad Cannibal Corpse er: nemlig rå, brutal og voldelig dødsmetal. Det er vores varemærke, og det har vi ikke tænkt os at lave om på."

- Hvilke andre bands kan du så selv lide?

"Jeg har håndplukket de to bands på vores turné her (Aeon og Prostitute Disfigurement - Red.), netop fordi jeg synes de er fede. Ellers er jeg også vild med Cycroptic fra Australien, Hate Eternal naturligvis og Severe Torture."


Fremtiden

- Hvad er fremtiden så for Cannibal Corpse?

"Vi skal bare være mere heavy, mere brutale, hurtigere, mere tekniske og bare fortsætte. Jeg er som sagt stadig ung og har ingen intention om at stoppe. Det her er hvad jeg laver fuld tid - og det vil jeg fortsætte med. Cannibal Corpse er et brutalt dødsmetal band, og hvis vi lavede om på det burde vi ændre navnet. Men det vil vi ikke, så fremtiden tegner sig lyst for os og fans af bandet."

"Faktisk er det kun 1½ år siden vi sidst gæstede Danmark, og det var cool. Jeg ser frem til at gentage, og forhåbentlig forbedre showet fra sidste gang."

- Det håber jeg også! Det bliver så min fjerde koncert med jer, og satser stærkt på at I spiller ”Hammer Smashed Face”!

"Det kan vædde din røv med vi gør!" (ordsproget lyder bedre på amerikansk, men det er fanden fåk’me et dansk e-zine, så her oversætter vi alt… ord for ord…)

Kongen stak Webster næven og sagde tak for interviewet, og skriblede sine noter ned, som du nu har læst – og gearede så op til den rå dødsfest på The Rock.

NB: Læs Morten Vejlstrups anmeldelse af "Kill" andetsteds i dette nummer!

Titel
Cannibal Corpse