Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Lyden af rock med stort R

Populær
Updated
Lyden af rock med stort R
Mens Metallica er gået thrash-vejen igen, er Metal Church gået i retning af rendyrket heavy metal à la NWOBHM. Metal Church spillede rock fra Seattle, længe før rock fra Seattle blev verdenskendt som grunge. Metal Church var som Metallica blandt thrash-pionererne. Men modsat Metallica har Metal Church på dette, deres tiende studialbum, var ikke at gå i barndom.

Metal Church er i dag rendyrket heavy metal rigtig meget i stil med New Wave of British Heavy Metal, som i den grad breakede den hårde rock i starten af 1980’erne.

Metal Church, som holdt pause i 1993-98, gav i 2007 på Sweden Rock Festival en eklatant opvisning i, hvor effektivt heavy metal kan være, når det spilles af en håndfuld svende, som har hjertet med hele vejen.

Og dét hjerte finder vi også her på ”The Present Wasteland” især på skæringer som ”Meet Your Maker” (som faktisk flirter med thrashen), den medrivende ”Monster”, den insisterende ”Crawling to Extinction” og den meget stærke ”War Never Won”.

”The Present Wasteland” er en yderst effektiv omgang, hvor sanger Ronny Munroe i den grad beviser, at han både kan sin Bruce Dickinson og sin Rob Halford. ”The Present Wasteland” er lyden af rock med stort R.

Albummet mangler kun én ting: Stærke og langtidsholdbare sange. Men Metal Church kommer langt på spilleglæde, kærlighed til metal og de stærke referencer tilbage til den metaleksplosion, som i startfirserne sendte punken på græs.

Titel
The Present Wasteland
Label
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
3