Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Melankolske stunder

Populær
Updated
Melankolske stunder
Within Temptation lyder nu som Evanescence. Det fjerde fuldlængde album fra Within Temptation, "The Heart of Everything", bringer en ende på den gode leg. For den hollandske sekstet har mistet charmen og storladenheden. Til gengæld er de landet i en mere direkte, effektiv og lige-ud-ad-landevejen "fase" - som et rip-off af emo'erne fra triste Evanescence. Gudhjælpemig! Det er da for alvor sørgeligt!

Within Temptation tog fuldstændig pusten fra mig i 2001 med den fantastiske "Mother Earth", som var en smuk, smuk blanding af goth metal og symfonisk metal. Og den skønne sangerinde Sharon den Adel tog mig med storm, smuk og meget Kate Bush-agtig. Et særpræget og meget spændende orkester, der havde udviklet sin helt egen niche, længe før Evanescence nærmede sig et pladestudie.

I 2004 kom så den stærke, potente og smukke "The Silent Force", og straks blev Within Temptation sammenlignet med Evanescence. Helt uretmæssigt, for det burde være omvendt.

Men sådan er det desværre ikke længere. I dag - med den store recorddeal med Sony/BMG - lyder Within Temptation som Evanescence. Væk er det mystiske, storladne og atmosfærisk
stemningsprægede. Within Temptation er blevet mainstream og vil tydeligvis gerne lyde som Evanescence.

Within Temptation har udspillet sin rolle og er nu et mere ordinært orkester, hvor kun gentagelserne er tilbage. Gode melodier, javist, men det er hørt før. Både hos dem selv
og hos Evanescence.

Fire numre kan fremhæves: Første single "What Have You Done", som Sharon den Adel synger i duet med Life of Agonys Keith Caputo. Veludført, bestemt. Medrivende sine steder. Men
hvor er det dog hørt før. Et klart hit...

Titelnummeret lever stærkt på et rocket riff, og der er godt smæk på "Final Destination", som desværre også lyder alt, alt for nu-metallet. Også hørt før. Eneste rigtige superbasker er det episke og rigtig storladne "The Truth Beneath the Rose", hvor Within Temptation når tidligere tiders højder. Det er et nummer, der sparker igennem og giver kuldegysninger. Eneste nummer, der for alvor holder på "The Heart of Everything".

Within Temptation spiller en udsolgt koncert i Store Vega i København 19. april, og live er orkestret forhåbentlig stadig noget af en oplevelse.

Titel
The Heart of Everything
Label
Distributør
Forfatter
Karakter
3