Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Moderne og hårdføre

Populær
Updated
Moderne og hårdføre
Spændende nyt fra Devildriver, godkendte udspil fra Pigdestroyer og Caliban. Så landede det tredje udspil fra Dez Fafara og drengene i Devildriver, og noget kunne tyde på, at bandet med dette album er godt på vej til at cementere en egen stil. Stilen kan være lidt svær at beskrive uden at beskrive et hvilket som helst moderne metal-act, men jeg kan nævne elementer som: dobbeltpedal spillet i et ensartet tempo, temposkift, riff, der kommer vidt omkring på gribebrættet – gerne med en guitaroverstemme og Fafaras hæst forvrængede stemme.

Det giver god mening at sammenligne med forgængeren ”The Fury Of Our Makers Hand”, for det nye album er en videreudvikling mere end det er et stilskift. Bandet har dog vokset sig større, med flere og bedre riffs. Og hvor mange metalcorebands nøjes med bare at ville tonse, er detaljerigdommen stor hos Devildriver, samtidig med at numrene klæder hinanden bedre end på forgængeren. Devildriver formår også at opbygge en stemning, som er mere vemodig end egentlig ond, og det fungerer ret godt. Vokalen lyder ca. af det samme og den har før delt lytterne, for den kan være vel monoton. Men brutal? det er den! Det kan man ikke tage fra Dez Fafara.

Så dommen må blive, at Devildriver virkelig er modnet som band med "The Last Kind Words". Kan bestemt anbefales. Stærkeste numre er "These Fighting Words" og "The Axe Shall Fall".

Kunstner
Titel
The Last Kind Words
Dato
01-01-2007
Distributør
Forfatter
Karakter
4