Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Opfølger efter otte år

Populær
Updated
Opfølger efter otte år
Chris Cornells solo album "Carry On" lever ikke op til superdebutten "Euphoria Morning". Men mindre kan også gøre det. For undertegende er Chris Cornells tilbagelænede og eftertænksomme solo debut, "Euphoria Morning" en tidløs klassiker, der står sig mindst ligeså godt i dag som da den udkom for otte år siden. Af selvsamme årsag har dette andet solo album ikke så lidt at leve op til. Og ja, at matche "Euphoria Morning" viser også hurtigt at være en umulig mission.

På sine 14 nye sange er Cornell gået i en mere varieret retnig, hvor der - modsat debutten - også er blevet plads til markant mere rockede ting, så som åbneren "No Such Thing" - men så bliver problemet selvfølgelig bare: "hey, den slags lavede han altså federe i Soundgarden og senest Audioslave!"

Disse forbehold taget, så er der selvfølgelig tale om et album fra en suveræn sanger og en solid sangskriver, og afspilning for afspilning åbenbarer der sig flere lytteværdige numre på "Carry On". Kan nævne "Shell Never Be Your Man" og "Ghosts", der begge ekkoer af debuttens stil og kvalitet, eller det finurlige og særdeles fede cover af Michael Jacksons "Billie Jean". Og Cornells Bond-temasang fra efterårets "Casino Royale", "You Know My Name", der afrunder albummet, er selvfølgelig også glasklar sangskriverkvalitet - her i en mere skramlet version.

Men 14 numre er mange, og albummet rummer også lidt for anonyme, glatte eller sødsuppede ting for mine par øren; selvom Cornell solo fremdeles er manden, der giver undertegnede et par gode ture væk fra den allerhårdeste tråd. Og det er faktisk meget godt gået, når nu, han hverken er Grieg, Coltrane, Mozart eller Miles Davis - eller har begået et nyt mesterværk á la "Euphoria Morning".

NB: Chris Cornell giver koncert i Vega den 21. august.

Titel
Carry On
Distributør
Genre
Karakter
3