Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Blide toner i en heavykontekst

Populær
Updated
Blide toner i en heavykontekst
Melankolske og melodiøse udspil fra The Gathering Hollandske Gathering er et af de absolutte pionerbands indenfor den melankolske metalrock, der i dag vrimler med mere eller mindre originale udøvere. Husker tydeligt bandets geniale show fredag eftermiddag på Roskilde Festival 1997 (de spillede også dernede i 2001), der for alvor fangede min interesse for dette band.

På dette nye album, "Home", lyder Gathering ganske afdæmpede og med en meget atmosfæresfyldt lyd og stemning, som måske også kræver lidt tilvæning. Der synes umiddelbart dømt hovedtelefoner her, men da jeg desværre kun har en advance kopi med lorteirriterende anti-pirat voice over at anmelde ud fra, så jeg har ikke haft lyst til at gøre forsøget.

Af samme årsag har jeg også noget lidt svært ved at karaktergive pladen, som har en dyb og seriøs stemning, som desværre så distraheres afbrydes af den f**king voice-over (i min version). Men til de helt rette øjeblikke lyder "Home" måske som lige det album, der kalder på sofaen og en god, iltet årgangsrødvin frem for fadøl og fed luftspade.

Titel
Home
Label
Distributør
Karakter
2