Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En svingende affære

Populær
Updated
En svingende affære
Lacuna Coil har flotte billeder i deres seneste videoer, men på 3½-times bonusmateriale er der længere mellem det fine og kunstneriske. Italienske Lacuna Coil har gennem årene støt og roligt vokset sig større og større, og har nu følt at tiden var moden til en dvd. Og hvorfor ikke, når man kan vise optagelser af sig selv og fans fra både Japan, Australien, USA og naturligvis Europa. Ja, selv Kenya, men det handler ikke så meget om at spille som fans som det er bandets bidrag til AMREF for rent drikkevand.

3½ times samlet spilletid er der på dvd’erne, så kvantiteten er i hvert fald i top. Det primære må være live-shows’ne, der dækker hele bandets Wacken 2007 koncert og et kort sæt fra Loudpark i Japan, ligeledes 2007. Dette ligger på disk 1, der desuden er prydet med diverse promotion videoer.

Lyd- og billedkvalitet fra Wacken-showet er ganske glimrende. Rent stemningsmæssigt, så ryger der lidt på kontoen, at koncerten er optaget midt på eftermiddagen i bagende sol, men til gengæld står det hele knivskarpt, da hverken lysshow eller røg benyttes, og der er close-ups af instrumentering og medlemmernes ansigter.

Loudpark derimod er mere eller mindre mørk nat i udseende (måske fordi koncerten foregår indendørs). Og det hjælper – stemningen kommer i top og brugen af lys og mørke falder ind som fod i hose til Lacuna Coils gotiske metal. Lydsiden er nok en anelse bedre i Wacken-delen.

Ekstra-materialet er en lang vandring og må også være det for de mest hardcore-fans. Hvert medlem har deres lille klip og bruger det enten på at fortælle om førnævnte vandprojekt, fremvisning af Milano, kortfilm om en 7-strenget guitar, der både spiller fodbold, går til fest og kommer til skade (knækker en streng) og må til lægen. Hmm….

Der er også lidt ”making of” om diverse promovideoer, og så er der en sektion dedikeret til fansene, der har bidraget med materiale i alt fra alternative musikvideoer, photoshoppede billeder, tegninger og egne forsøg på at spille sange fra bandets bagkatalog. Med svingende held i øvrigt.

Det er bestemt live-delen og promo-videoerne, der har haft prioritet og budget og derfor skal resten ses som ”bonus” som alt efter temperament kan tillægges mere eller mindre værdi.

Karakteren er for disc 1. Bonusmaterialet alene er et 6-tal.

Kunstner
Titel
Visual Karma
Distributør
Karakter
3