Snotåndssvagt, men vellykket

Snotåndssvagt, men vellykket
Femte album fra HORSE The Band er forbløffende godt, selvom genren hedder nintendo-core. Da jeg først hørte om genren Nintendo-core, var det ikke noget der just tiggede om at blive udforsket af én som mig, mildest talt. At blande metalcore med computermusiklyde fra firserne, er sgu ikke specielt metal. Så da californiske HORSE The Bands femte og seneste album kom til anmeldelse, fik den pænt lov at ligge i stakken...

Nu er det endelig blevet "A Natural Death"'s tur, og det er faktisk en positiv overraskelse, for projektet er nemlig så snotåndssvagt, at man kun kan holde af det. Udgangspunktet er mathcore, men det centrerer sig omkring et keyboard, der brækker et væld af - for det meste - originalt komponerede stykker af sig i 8-bits-lyd. Kombineret med nogle aggressive og varierede guitariffs (tons, breakdowns og det hele) får men en spastisk cocktail, der er forbløffende vellykket.

Både vokalen for sig og numrene som helhed kommer ud i alle afkroge. Nogle af krogene skulle de nok have ladet være uudforskede, da deres ironiseringer over firserpop virker lidt for letkøbte. Pladen har da også seksten skæringer, hvilket nok er et nogle stykker for meget, men når det er sagt, er "A Natural Death" et must for alle, der kan lide deres hårde musik eksperimenterende og mærkelig.

Titel
A Natural Death
Dato
28-08-2008
Distributør
Forfatter
Karakter
4