Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sorteringen mangler

Populær
Updated
Sorteringen mangler
For meget fyldstof på Incubus ellers udmærkede nye album, mener Mathias Nielsen. Første gang undertegnede stiftede bekendtskab med Incubus, var i 1997 med Red Hot Chili Peppers-plagiatet af et album ”S.C.I.E.N.C.E.”. Billig funk med rap-vokaler.
Siden er Incubus kommet langt. I 1999 fik de et respektabelt MTV-hit i form af ”Pardon Me”, og i 2001 kom DK-gennembrudet i form af albummet ”Morning View”, som indeholdt hittet ”Drive” og den slibrige funky ”Are You In”.

På dette, deres femte udspil, er Incubus blevet mere modne, både musikalsk og rent lyrisk. Der bliver lagt - positivt overraskende - hårdt ud med singlen ”Megalomaniac”, som viser en helt ny side af bandet. Sanger Brandon Boyd lyder som en kloning af Mike Patton og Anthony Kiedis, hvilket ikke siger så lidt. Han har skruet op for de politiske budskaber i teksterne denne gang, og det bliver til en gang åbenbar kritik af guds eget Amerika. Gad vide hvem der synges om i ”Megalomaniac”:
”Hey, Magalomaniac! You’re no Jesus! You’re no fucking Elvis! Wash your hands clean of yourself and step down! Step down!”

Brendan O’Brien (Stone Temple Pilots, Rage Against The Machine, Pearl Jam) har bag mixer-pulten formået at få det optimale ud af bandet, og Incubus når uanede højder med den poppede ”Talk Shows On Mute” og den flotte ballade ”Here In My Room”. Up-Tempo rockeren ”Pistola” er også ganske vellykket. Albummets svaghed er, at man har ”glemt” at sortere de jævne kompositioner fra, og i stedet har valgt at inkludere i alt 14 sange på dette album. Her kunne man godt have skåret 4-5 sange fra inklusive ”Priceless”, som Larry LaLonde fra Primus (og ex-Possessed!! - red.) ellers prøver at redde med sin guitarsolo.

Ingen tvivl om, at Incubus yder deres bedste på dette album, men originaliteten mangler lidt. Det meste er hørt før i mere overbevisende og bedre udgaver. Også de samfundskritiske tekster om USA, hr. Brandon Boyd…

Det overrasker mig dog en del, at Incubus med dette udspil har begået et udmærket rock-album, når man tager i betragtning, at de efter ”Are You In” kunne have valgt at gøre ligesom Red Hot Chili Peppers, og udgive den samme ballade 16 gange på ét album…

Hvis Incubus næste gang skærer fyldstoffet fra (man kan altså godt lave et album med kun ti sange!), så bliver karakteren højere. Indtil da:

Kunstner
Titel
A Crow Left of The Murder…
Label
Distributør
Genre
Karakter
3

Menu