Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tung metallisk heksekeddel

Updated
Tung metallisk heksekeddel
Lovende udspil fra Pigmy Love Circus, med Tool-trommeslager Danny Carrey i line-uppet. Danny Carey sidder normalt bag tønderne i Tool. Hvad de færreste nok ved, er at han, i starten af halvfemserne, også spillede trommer i et band med det lettere bizarre navn Pigmy Love Circus. De nåede at udgive den ligeledes veltitulerede cd ”Drink Free Forever”, inden Danny Carey besluttede sig for definitivt at lægge alle sine kræfter i Tool.

Her, godt ti år senere, er Pigmy Love Circus blevet gendannet, og de udgiver nu deres andet album ”The Power of Beef”. På trods af, at bandet (efter bandnavnet at dømme) ikke tager sig selv alt for højtideligt, så spiller de musik af temmelig høj kaliber. Danny Careys trommeri er knap så ekvilibristisk som i Tool, men det er der heller ikke behov for her, for han bakker op om enkle metal-riffs lige ud ad landevejen.

Der er tale om en positiv overraskelse fra undergrunden. Der er mange forskellige musikgenrer på dette album. Det ene øjeblik lyder Pigmy Love Circus som Danzig, det næste øjeblik som ZZ Top på speed. Det eneste der ødelægger affæren lidt, er forsanger Michae
l Savage’s evindelige hardcore-brøl, som ikke kan følge med rundt i de mange forskellige genrer.

Men kort beskrevet: Pigmy Love Circus er en lille overraskende perle fra undergrunden og en heavy metal-heksekedel, med noget for enhver smag. Overordnet set. Hvis man altså kan abstrahere fra vokalerne.

Titel
The Power of Beef
Distributør
Karakter
4

Menu