Ugens Monsterdrøn

Ugens Monsterdrøn
Norske Enslaved er både udfordrende, progressive og bistre på deres nye vellykkede album, "ISA", mener Kong Kent. De eksperimentelle nordmænd fra Bergen har været en fast bestanddel af den norske metal scene siden 1991, og her 13 år senere udsender de så deres mest modne og progressive album til dato, "ISA".

Jo, der bliver eksperimenteret meget på skiven, og alligevel holder Enslaved et jerngreb om stilen som stadig er en kold, bister og aggressiv norsk metal.

Albummet er produceret i det legendariske Grieghallen Studio hvor Mayhem og Emperor også har indspillet musik med bl.a. Eirik Hundvin (ja, far til Mia Hundvin, den norske håndboldspiller!), der er medproducer på pladen. Desuden medvirker Abbath fra Immortal på ”Lunar Force”, en skæring der får det til at løbe koldt ned af ryggen. Et nummer i ren black metal stil, og alligevel med plads til eksperimenter i det atmosfæriske.

Den tordnende symfoniske, men samtidig indædte old school stil kombinerer flot to verdener, og fortjener mere end én gennemlytning før den endelige dom fældes. For skiven kan virke ugæstfri ved første lyt, men den gror på sig og holder hele vejen hjem.

Kunstner
Titel
"ISA"
Label
Distributør
Karakter
4