Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Updated
Ugens Monsterdrøn
Ugens Monsterdrøn er såmænd et gammelt men glædeligt genhør med Entombeds demodage, dengang de hed Nihilist. Morten Vejlstrup svinger garnet og jubler. Nihilist – ”Nihilist” (Threeman Recordings/Target)

Hvis nogen skulle have glemt, hvor megafede Entombed VAR i gamle dage, så er denne samling af deres fem demoer, før de udgav ”Left Hand Path” (og altså under andet navn - Red.), det ultimative testamente til en af death metals absolutte pionerer, set med europæiske øjne. Alle fem er indspillet i 1988-89, så stilmæssigt er der ikke nogen forandring at spore. De spiller en brutal og beskidt gang death metal, som vi kender det fra Entombed (på deres første to og bedste albums!). Man kan ikke undgå at blive nostalgisk, når man hører ”Severe Burns” og ”When Life Has Ceased” fra ”Drowned Demo”.

Indrømmet, så er undertegnede en stor fan af skiver, som er underproducerede, da jeg mener, man bedre får det brutale og nærmest charmerende ”uskyldige” (!) frem i et demoband, som Nihilist var, da disse fem demoer blev begået. Skrattende guitarer og 4-tracks optagere til trods, så er dette muligvis det bedste, jeg har hørt i 2005, og kunne man da bare få disse tider igen!

Når man ser på Entombeds første skiver ”Left Hand Path” og ”Clandestine”, så er der faktisk en lang række gengangere fra de efterhånden skamroste demoer. Nicke Andersson var en stor mand indenfor death metal, og det fremgår klart af dette nærmest banebrydende og i den grad trendsættende materiale. Alt i alt et skægt genhør med fortiden for gamle heavyhoveder og et must for alle nye fans af den døde tråd.

Karakter: 10.5

- Morten Vejlstrup

Kunstner
Titel
"Nihilist"
Distributør
Karakter
4