Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Populær
Updated
Ugens Monsterdrøn
Volbeats andet album "Rock The Rebel/Metal The Devil" holder fra start til slut, jubler Kong Kent. Hvordan lever man op til en debut, der solgte røven ud af bukserne? Det gør man ved at udvikle sig, og samtidig beholde den lyd man startede ud med. Volbeat har gjort det med ”Rock The Rebel/Metal The Devil”, og sikrer sig derfor endnu en plade som fans vil elske og som utvivlsomt vil vinde bandet endnu flere af slagsen.

Volbeats inspiration høres tydeligt på den nye plade, når de modigt lader en Country & Western intro åbne nogle af numrene, inden Volbeat-maskinen tager over og rydder butikken. Dystre temaer tages op i teksterne, og der kippes med hatten til den nyligt afdøde legende, Johnny Cash i ”Sad Man’s Tongue”; en lækkerbisken, der starter som en nydelig og velfriseret sang, men som en speedball udvikler sig til en hurtig dræber. En af mine umiddelbare favoritter.

Singlen "The Gardens Tale", med gæstevokal fra Johan fra Magtens Korridor, er blevet spillet regelmæssigt i æteren og denne romantiske ode virker helt formidabel. Ligesom på debutpladen "The Strength/the Sound/the Songs" er det svært at finde svaghedspunkter, hvorfor jeg har svært ved at se hvilke undskyldninger, man skulle have for ikke at investere i skiven. Den er gennemført og Volbeats lyd udvikler sig i en - for mig - sprød retning.

Pladen indeholder 11 lyttervenlige sange. Michael Poulsens letgenkendelige vokal præger lydbilledet sammen med de galoperende guitarer, mens den fede bund fra bas og trommer fuldender en skive, der bare er skruet godt sammen fra først til sidst. Den lever fuldt og fast op til sin forgænger!

Kunstner
Titel
"Rock The Rebel/Metal The Devil"
Label
Distributør
Karakter
5