Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Populær
Updated
Ugens Monsterdrøn
Garage metallens mestre slår til igen. Nyt album fra svenske Entombed. Efterhånden kommer det jo næppe bag på nogen hard rock fans, at de svenske metallerz Entombed på forbløffende vis har løftet sig fra at være et solidt svensker døds metal band til et ret så særegent death nroll band, hvor legender som Black Sabbath og Motörhead filtreres med frygtindgydende fandenivoldskhed.

På det nye udspil, "Inferno" holder Entombed deres grumme, rustne og rå garage metal-lyd højt og heavy hævet. Forsanger og semi-growler L.G. Petrov lyder stemmemæssigt stadigvæk som Lemmys lillebror, og det er svært ikke at gynge med til Entombeds spontant lydende og riffbaserede rock musik, der lader heavy, garage, rocknroll, punk og metal være én og samme ting i næsten hver eneste akkord og hvert eneste beat.

Skal man tilføje noget kritisk til "Inferno" må det være at pladen ikke helt holder samme suveræne standard som fx forrige års "Morning Star" eller det forrygende cover dobbelt album, "Sons Of Satan, Praise The Lords" (et af de bedste cover plader efter Metallicas "Garage Inc."). "Inferno" er dog lige præcis intens nok til at kunne få lov at monster drøne derudaf på anlægget, påstemplet et pænt 9-tal.

Kunstner
Titel
Inferno
Distributør
Karakter
3