Dagbog, drugs og spoken word

Dagbog, drugs og spoken word
Nikki Sixx ser ærligt tilbage på sin tid som heroinmisbruger, men ”The Heroin Diaries” er ikke særlig musikalsk interessant. Udover at være bassist i/sangskriver for Mötley Crüe, har Nikki Sixx også levet et privatliv, hvor stofferne – vel næppe overraskende – har optaget en stor del af hans liv. Værst for ham var slutningen af 80’erne, hvor han fejrede jul med en heroinsprøjte i armen.

I disse år har Sixx nu skrevet en selvbiografi om ”The Heroin Diaries”. Og som supplement til bogen, har han indspillet et konceptalbum med sit nydannede band, Sixx: A.M., hvor han sætter musik til temaerne i bogen.

Med Tommy Lees pinlige eskapader udi raprocken in mente, var der for undertegnedes vedkommende imidlertid ikke de store forventninger til ”The Heroin Diaries”, så det er lidt af en lettelse at kunne konkludere, at det her langt fra er så pinligt som Lees soloudladninger. Sixx har tæft for den gode melodi, og det er en fordel, for han er omgivet af et anonymt band med DJ Ashba på guitar (en DJ på guitar??) og den kompetente men på ingen måder banebrydende forsanger James Michael.

”The Heroin Diaries” er et konceptalbum med indlagte spoken word-passager, hvor Sixx selv fortæller om sine værste år. Musikalsk bevæger vi os mellem alt fra enerverende nu metal (”Life Is Beautiful”), over storladne ballader (”Tomorrow”, ”Accidents Can Happen”) til ganske god, lige-ud-ad-landevejen rock (”Pray for Me”). I modsætning til nu metal-sangerne, der har ondt i livet, men ikke just virker hverken interessante eller troværdige, så tror man på Nikki Sixx i numre som ”Heart Failure” og ”Courtesy Call”.

Med alt dette sagt, så er det her bestemt ikke et udspil, der vil appellere musikalsk til Crüe-fans; vi er kilometer fra den festlige glam rock, og det virker som om, at Sixx bruger albummet (og bogen) som en slags selvrenselse.
”The Heroin Diaries” er et ærligt, dystert ridt ind i sjælen på en plaget musiker. Specielt musikalsk interessant er det dog ikke.

Kunstner
Titel
The Heroin Diaries Soundtrack
Distributør
Karakter
3