Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Er der liv efter Pantera?

Populær
Updated
Er der liv efter Pantera?
Redaktøren har lyttet til Damageplans debut cd, "New Found Power", feat. de to ex-Pantera folk Vinny Paul og Dimebag Darrell. Efter en ret langtrukken, men ganske uundgåelig skilsmisse fra forsanger Phil Anselmo er Pantera-brødrene Vinny Paul (trommer) og Dimebag Darrell (guitar) nu endelig klar med deres udgave af post-Pantera, kvartetten Damageplan. Ikke overraskende trækker de to brødre også Pantera-lyden med over på Damageplan-debutten ”New Found Power”, hvor Paul’s dobbeltpedalske power groove og Darrells sprælske spadelir træder umiskendeligt frem i lydbilledet, som brødrene også selv har haft hovedansvaret for.

På mange måder bliver Damageplan derfor sådan et Pantera-og-så-alligevel-ikke-projekt, for bandet veksler de gammelkendte aggressive grooves med en mere melodisk tilgang til omkvæd, der ligger et godt stykke fra Phil Anselmos intense smadder-growleri (med al respekt for det, i øvrigt). Sanger Patrick Lachman (ex-guitarist i Halford og Diesel Machine) er ingen gudbenådet sanger, men han arbejder bredt med både de grove grynt og de mere passionerede passager, der også har fået ganske god plads i Damageplans ellers meget dynamiske og powerfulde produktion.

Ironisk nok er titelnummeret, ”New Found Power” lige præcis det nummer, der minder mest om Pantera-stilen, mens numre som ”Pride” og ”Reborn” er rigtig gode eksempler på en vellykket syntese af det seje og det atmosfærefyldte, hvor inspirationen fra Panteras gamle turnépartnere og druk - og rygevenner i Alice In Chains ligger og lurer lunt i baggrunden på de gode omkvæd. Og inspirationen fra samme gør sig i den grad også gældende på næstsidste nummer, ”Moment Of Truth”, der hører til i den mere dybe afdeling af pladen.

Desværre er Damageplan også smittet af den svært inficerende virus, der hærger mangt en cd, og som partout gør at en cd-skive skal fyldes helt ud, hvilket også har ramt ”New Found Power”, der består af hele 14 sange. Meget muligt – og forståeligt - at brødrene har fået opsamlet rigtig mange sange gennem de seneste mange år, men musikere på deres niveau burde være langt mere selektive end det er tilfældet her. Det koster i både intensitet – og dermed også i den tildelte karakter. Øv.

Der er dog tilstrækkelig tråd og tyngde, grooves og gejst i Damageplan til at de snildt ville kunne gøre sig godt gældende på en af Roskilde Festivals teltscener til sommer.

Kunstner
Titel
New Found Power
Label
Karakter
3

Menu