Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Flagermusens tredje bid

Populær
Updated
Flagermusens tredje bid

Meat Loaf har hentet hard rock stjerner som Brian May, Steve Vai og Nikki Sixx ind på tredje del af den 30 år gamle rockopera "Bat Out Of Hell".

Kunstner
Titel
Bat Out Of Hell III
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
4

Knap 30 år efter "Bat Out Of Hell I" og 13 år efter "Bat Out Of Hell II" er Meat Loaf og hans medsammensvorne Jim Steiman klar med tredje del af flagermusesagaen, der har fået den lidet overraskende titel "Bat Out of Hell III".Undertitlen på tredje del af dette storladne rockopus er "The Monster is Loose", og om der med monster hentydes til de numre, hvor der er skruet op for elspaderne fremgår ikke, men der er i hvert fald sket en vis udvikling i retning mod et mere heavy-udtryk - til tider i hvert fald, for der er også gjort plads til de obligatoriske, lommetørklædefremkaldende kæmpeballader

Prominente gæster

Men det er helt afgjort på de hard rockende numre, at monsteret slippes løs. Det skyldtes muligvis at Meat Loaf, udover fra Jim Steinman, har fået hjælp af superprominente navne som blandt andre Nikki Sixx (Mötley Crüe), Brian May (Queen), Eric Sardinas, John 5 (Marilyn Manson, David Lee Roth) og Steve Vai (Whitesnake, David Lee Roth). Dette kan i høj grad nydes på første nummer, "The Monster is Loose", som Nikki Sixx og John 5 har været med til at fremtrylle.

Der er tale om et nummer som involverer riff så onde, at man næsten nægter at tro, at det er Meat Loaf, der lægger navn til cd'en! Og det samme gør sig gældende på den tunge og ganske voldsomme "In The Land of The Pigs, The Butcher is The King", der har Steve Vai på en altdominerende heftig spade og som inkluderer en sublim fræsende og flænsende solo.

Skal bedømmes enkeltvis

De mange gæstemusikere har muligvis også sat deres negative spor på pladen, fordi de hver især trækker i deres retning. I tre af de store ballader medvirker for eksempel tre forskellige kvindelige gæstesolister, og kontrasten til de tunge guitarer bliver simpelthen for stor, når der i det ene nummer bliver spillet metalspade og man i det næste føler sig hensat til "Titanic"-soundtracket. Det er som om man har villet lidt af det hele, og både har taget hensyn til de gamle fans af "Bat Out of Hell" serien, og så ville fange en del nye - både med MTV-egnede ballader og heavy metal - og netop dette forsøg, på at gå i mange retninger på én gang, får pladen til at fejle som helhed.

Alligevel så skuffer pladen ikke. For bedømt enkeltvis er mange af numre meget stærke, og når det er godt, så er det faktisk rigtigt godt - specielt i de mere klassiske Meat Loaf rockoperanumre, som "Blind As a Bat" og "Bad for Good", hvor Brian Mays medvirken er lige så præcis så symfonisk, som kun Brian May kan være det med sine krystalklare skrigende flerstemmige symfoniguitarer.