Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra Slipknot til Zakk Wylde

Updated
Fra Slipknot til Zakk Wylde
Mathias Nielsen anmelder den nye skive fra amerikanske Impellitteri Den dygtige guitarist, Chris Impellitteri, har siden midten af firserne udgivet plader med sit band, opkaldt efter hans eget efternavn. Det nye album hedder ”Pedal To The Metal”, og her bliver der ikke sparet på metal-kalorierne. Albummet er det første, hvorpå den nye sanger, Curtis Skelton, medvirker. Anført af Chris Impellitteri spiller bandet en underlig, men interessant kombination af europæisk power metal og moderne metal. Nogle gange løber Chris Impellitteris guitarlir lige lovligt over gevind, men hva fa’en? Det skal det jo gøre i denne genre!

Åbneren ”The Iceman Cometh” lyder som en blanding af Zakk Wylde og King Diamond. Introen til ”Crushing Daze” minder uhyrligt meget om Slipknot’s ”(SIC)”, men det er formentlig et tilfælde. ”Propaganda Mind” lyder som Disturbed ville have gjort det, hvis de var fra Tyskland.

Impellitteri har også humor. Det beviser de på ”Punk”, hvor der gøres tykt nar af rap metal. Her er der både sarkastiske nik til Fred Durst og Eminem, samtidig med at omkvædet lyder ”Heavy Metal is back and here to stay!”

Måske ikke et helvedes revolutionerende album, men et som appellerer til fans af progressiv metal og power metal. Men også ganske almindelige guitarspirer vil finde mange gode ting på dette album.

Kunstner
Titel
Pedal To The Metal
Label
Distributør
Karakter
3