Gamle sange

Gamle sange
Moonspell genindspiller gamle sange Portugisernes forrige album ”Memorial” viste et band, der vendte tilbage til rødderne, og var dermed et meget mere heftigt og mørkere end bandet havde været længe. Albummet blev en kende for mørkt og savnede bandets utrolige sans for sydlandsk stemning som på klassikeren ”Wolfheart”.

Måske for at finde fordums form og den særlige klang, bandet udviklede først i 90'erne, har bandet nu valgt at genindspille alt materiale, der blev skrevet pre "Wolfheart". Det giver hele den sjældne EP ”Under the Moonspell”, demoen ”Anno Satanæ” og nummeret ”Serpent Angel”, der blev skrevet før bandet valgte at kalde sig Moonspell.

Herligheden er lækkert produceret af Tue Madsen herhjemme i hans Antfarm Studio. Det springende punkt er så, om den unikke stemning bandet havde over sig tidligere er bevaret? Og til det er svaret: delvist.

For stemning er der masser af, men der er bare et eller andet koldt og hårrejsende over lyden af black metal fra start-90'erne, og det får man ikke med i en moderne produktion.

Til gengæld får man fede sange fra den tid – ægte, og ikke et plagiat fra et nyt band, der forsøger at være ”old school” - i en lyd der er supermassiv. Guitarerne er i front sammen med Fernandos onde, særegne vokal, og masser af sydlandskklingende keyboardflader som underlægning.

Det er sangene fra ”Under the Moonspell”, der klarer sig bedst, men det er også interessant at lægge ører til materialet, der er skrevet før denne klassiker.

Et spændende og anderledes udspil, der allerede skaber forventninger til bandets næste udspil

Kunstner
Titel
Under Satanae
Label
Distributør
Karakter
3