Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Genkendeligt og alligevel særegent

Updated
Genkendeligt og alligevel særegent
Scars on Broadway er et let fordøjeligt og rockhistorisk tilbageskuende System of a Down i en light-version. System of a Downs hjemmeside siger at bandet er gået i hi, og mens man venter, kan man glæde sig til bandmedlemmernes solosysler. Serj har allerede udgivet noget, og været på visit i Danmark, men nu kommer Darons projekt, som han har hevet trommeslager John med på. I reklamer og i promomateriale er begge "stemplet" som ex-SOAD. Hvor sandheden om SOAD ligger er jo ikke til at vide - det bliver nok en lang periode i hi.

Men nu skal det handle om rockeren Scars on Broadway: 15 radiovenlige sange på primært 2-3 minutter hver. Der er gået mere traditionel singer/songwriter i Daron end vi har hørt før. Alligevel er der klare paralleller til hans tidligere bedrifter. Inspirationerne hævdes blandt andet at være David Bowie, Zappa og Neil Young. Beatles har heller ikke levet forgæves.

Et nummer som åbneren "Serious" har sågar – sikkert ikke utilsigtet – spor i omkvædet af pop og Panic at The Disco. Det er Darons skingre, men alligevel fængende og fascinerende stemme, der skaber tanken.

"Stoner-Hate" kunne have været med på Mezmerize-albummet, mens smukke "3005" kunne være en gammel klassiker. Let poppet, rockbluesy ballade og et sikkert radiohit. Ikke at det vil være det eneste, for det tager ikke mange lyt før man selv synger med. Og det selvom Daron ikke er bleg for et skrig og skrål i ny og næ. Men det er det melodiske, der er i front og mest benyttet på skiven.

"Enemy" har paralleller til disco og Red Hot Chili Peppers på én gang og "Chemicals" har noget industrielt og computeragtigt messende over sig i frasen "Come eat some chemicals with me", der gentages flere gange i sangen. "Universe" er så storladen som titlen også lægger op til. Afvekslingen på denne debut er faktisk fantastisk stor.

Selvom parallellerne til fordums bedrifter er store – både fra egne klassikere og fra dem, vi skal længere tilbage i rockhistorien for at finde – så har pladen her masser af egen identitet og slagkraft til sin berettigelse og mere til.

Det er ikke metal, men hooks og breaks som man kender det derfra, er pakket ind i den flotte rockede, halvpoppede produktion. Et flot letfordøjeligt album, der lyder godt første gang, men siden alligevel vokser sig større.

Titel
Scars on Broadway
Distributør
Genre
Karakter
4