Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Effektivt fuldskæg

Populær
Updated
Effektivt fuldskæg
Med fokus på at skulle underholde, leverede den tidligere System of a Down-guitarist et effektivt og hurtigt show med sit pladedebuterende band. Fire håbefulde unge mænd trådte på scenen. Den ene i ukrainsk landsholdstrøje, måske en hyldest til landskampene mellem Danmark og Ukraine, nu hvor Danmark var i Ungarn denne aften, for at tage hul på VM-kvalifikationen.

Men "Schevchenko" startede i stedet med at sige "Lad jer underholde", og det gjorde vi så. Det var en meget energisk udført koncert især fra de to guitarister, der skiftedes til at synge lead, og det fungerede fint på de ofte korte punkagtige numre. De leverede en solid opvarmning og guitaristen, der ikke bar landsholdstrøje, virkede nærmest som om han havde spist en Scott Ian "mixed with" Jimi Hendrix-pille – han var underholdende at overvære. Alt i alt en god optakt til hovednavnet Scars on Broadway, der via en MTV konkurrence havde valgt københavnerne som opvarmning.

Højt humør, skæg og blå briller

Gad vide, om et af kritikpunkterne for at stå forrest sammen med Daron Malakian i Scars on Broadway er, at have fuldskæg? I hvert fald stod der 3 mænd – trip, trap, træsko i højden – med spade (bas/guitar) i hånden og sort fuldskæg, og så rullede showet for et halvfyldt Pumpehuset.

Bag frontlinien mødtes modsætningerne; en langhåret keyboardspiller og en ultrakorthåret trommeslager, mens Daron startede med hat og solbriller og bar sit kostume et godt stykke ind i koncerten.

Tiden blev ikke spildt med lange propagandataler mellem numrene. Det var i stedet effektiv arbejdstid fra de fem herrer på scenen. Nogle gange skulle de lige have tid til at skifte guitar eller få et glas vand, andre gange hoppede de direkte videre ind i det næste nummer.

SoB lagde ud med "Serious", hvor guitaristen lavede hønedansen på scenen – underholdende – og viste, at han var en del af denne frontlinie, som mødte publikum med højt humør, intensitet og musikalsk vidundermedicin.

Med nummeret "Enemy" inspirerede Daron de fremmødte til fælles folkedans, og han forstod at invitere folk til at klappe med på numrene, hvor det nu passede. Moshpitten var meget rolig denne aften, men under nummeret "Cute Machines" kom der dog liv i kludene hos de fremmødte fans.

Man kan ikke lade være med at sammenligne med Serj Tankians koncert i Amager Bio tidligere på året. Den koncert var mere showagtig, hvorimod Darons mål var at levere 15 skidegode numre til et forventningsfuldt publikum. De kom, de så og de jublede. Mange havde nok set frem til høre et par System of a Down-sange, men som ved Serjs koncert blev der lagt afstand til deres fælles fortid.

SoB spillede alle numrene fra debutalbummet og valgte at slutte af med "They Say", hvor guitaristen denne gang lavede spøjse spasmer. Efter nummeret sagde Daron "We're Scars on Broadway" og så var den koncert slut.

John Dolmayan gav sig dog tid til at kaste adskillige trommestikker ud til de fremmødte fans, inden han trak sig tilbage til resten af bandet.

Spillested
Dato
08-09-2006
Genre
Karakter
4