Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Amatørmusik

Populær
Updated
Amatørmusik

Der bliver udgivet meget musik, som verden godt kunne have været foruden. Ingrimms 'Henkt Ihn!' er en sådan udgivelse.

Kunstner
Titel
Henkt ihn!
Dato
07-02-2014
Forfatter
Karakter
1

 

Ingrimm spiller folk metal – eller middelaldermetal om man vil – og den genre har en stor genklang i Tyskland, hvorfra bandet da også kommer. Men godt gør de det saftsusemig ikke, de seks teutonere, som udgør bandet, og det er forstemmende, at det er så dårligt, når nu bandet trods alt har fire plader under bæltet.

Men hvorfor er det så forfærdeligt? Tager man sangen, så er den forvrænget, men ikke egentlig growlet, men det er heller ikke sådan, at vi taler lækker rock'n'roll-overdrive her. Den er raspet, monoton og stodderagtig, og rumklangen blander sig ikke særlig godt med resten af lyden.

Bedre står det heller ikke til med lyden af resten af bandet, som lyder underligt fladt og livløst. Guitaren stinker af billige, digitale effekter og ditto forvrængning, hvilket ville have været undskyldeligt, hvis dette var en hjemmeoptaget demo, og ikke bandets fjerde udgivelse på et pladeselskab.

Også trommerne er den gal med, de fremstår søvnige og pappede og med lidt for meget heavy-klik i stortrommen. Bandet har skam rigtig sækkepipe, violin, drejelire osv. med, men også her er det lykkedes at få det til at lyde som et keyboard – men måske der også er snydt lidt med brug af sidstnævnte her.

Selve strengespilleriet virker også stift og uengageret. Eksempelvis er der nogle squeals, der musikalsk set er helt uden pointe, da de mangler vitalitet, og også nogle breakdowns, der virker, som om de mangler viljen til livet. Og i det hele taget virker det ikke som nogle særligt dygtige musikere.

Men havde ideerne været der, kunne man have tilgivet meget. Det er de bare ikke. Elementerne er i sig selv ikke særligt spændende, og de bliver så gentaget for mange gange i de enkelte sange. Derudover er flere af omkvædene og versene for enslydende, så problemet eksisterer på mange niveauer. Alle faktisk.

At nogen har valgt at udgive dette er uforståeligt, da det kort og godt er amatørarbejde. Brug tiden på noget andet.