Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dansk trio på vinderkurs

Populær
Updated
Dansk trio på vinderkurs

Pet the Preacher fortsætter den gode stil med deres anden udgivelse, der er mindre beskidt end debuten, men mere tung og stemningsfuld og et godt skridt i retningen af mere fremtidig succes.

Titel
The Cave & the Sunlight
Distributør
Genre
Trackliste
1. The Cave
2. Let Your Dragon Fly
3. Kamikaze Knight
4. Remains
5. Fire Baby
6. Marching Earth Pt. 1
7. Marching Earth Pt. 2
8. The Pig & the Haunted
9. What Now
10. I'm Not Gonna
11. The Web
Karakter
4

Der er langt mellem danske bands, som formår at lave musik med både nerve og nosser. Pet the Preachers debutplade, ’The Banjo’, osede af begge dele – tungt og beskidt stenerrock, der ikke efterlod tvivl om, at trioen ville frem i verden med større ambitioner end bare at råbe ”fisse” og ”skål” på scenen.

I de atten måneder, som har passeret siden debuten udkom, har Pet the Preacher også velfortjent fået opmærksomhed både herhjemme og i udlandet. Sidste års ep, ’Short Stories: Papa Zen & Meet the Creature’, vidnede om, at ’The Banjo’ ikke ville ende som en enlig, original svale i gruppens diskografi.

’The Cave & the Sunlight’ fortsætter den gode stil. Og som så mange andre talentfulde bands står trioen ikke stille, men har udviklet sig – på godt og ondt.

Hvor ’The Banjo’ lød som soundtracket til en sen aften på en beskidt bar midt i ingenting i USA’s sydstater, er ’The Cave & the Sunlight’ mere lyden af et stemningsfuldt trip i ørkenen.

Musikken er knap så rocket, fandenivoldsk og råt i udtrykket, men i stedet mere tungt, rustikt og sanseligt. Og ikke mindst mere helstøbt og gennemtænkt fra start til slut, som var pladen et ritual med frontmand og guitarist Christian Hede Madsen i spidsen som shamanen, der sikkert fører én gennem rejsen.

Kvaliteten ligger i Pet the Preachers sangskrivning, der forener psykedelisk stenerrock, fængende guitarriffs a la The Sword og svedig bluesmusik. Bedst bliver det skruet sammen i ’Kamikaze Nights’, der åbner med jungletrommer, som vender tilbage halvvejs inde i nummeret for at blive ledsaget af Madsens udsyrede slideguitar.

Med ’The Cave & the Sunlight’ træder frontmanden endnu mere i karakter som en musiker med sit helt eget genkedelige udtryk på guitaren, der sublimt smelter sammen med den både rå og følsomme vokal. Madsen bakkes kompetent op af Christian von Larsens trommespil og Torben Wæver Pedersens bas, der ikke ignoreres i kompositionerne – som så mange andre bands har en tendens til.

Fra basintroet til ’Marching Earth Part 2’ eller slutningen af ’What Now’ får Pedersens instrument lov til at folde sig ud og være i et rungende fokus, hvilket føjer mere dybde og dynamik til lytteroplevelsen. 

Pladens 40 minutter er bygget op med fin fornemmelse for balance, hvor tøjlerne slippes løs til vildskaben i den hæsblæsende ’I’m Not Gonna’, mens ’The Pig and the Haunted’ er en brummende tung satan.

I længden savnes debutens måske mere lumre charme, men ’The Cave & the Sunlight’s samlede udtryk fremstår mere modent og velovervejet i forhold til at fange et større og internationalt publikum.