Def Leppard giver "value for money"

Def Leppard giver "value for money"

Def Leppard er tæt på at ramme helt plet med sit vellykkede livealbum 'Mirrorball', der især glimrer ved at hylde epoken fra, før der gik MTV i den for alvor.

Kunstner
Titel
Mirrorball
Dato
13-06-2011
Distributør
Trackliste
CD 1:
1. Rock You (Till You Drop)
2. Rocket
3. Animal
4. C'mon C'mon
5. Make Love Like A Man
6. Too Late For Love
7. Foolin'
8. Nine Lives
9. Love Bites
10. Rock On

CD 2:
1. Two Steps Behind
2. Bringin' On The Heartbreak
3. Switch 625
4. Hysteria
5. Armageddon It
6. Photograph
7. Pour Some Sugar On Me
8. Rock of Ages
9. Let's Get Rocked
10. Action
11. Bad Actress
12. Undefeated (ny)
13. Kings of the World (ny)
14. It's All About Believing (ny)
Forfatter
Karakter
5

Din udsendte har holdt af Def Leppard lige siden den starten af New Wave of British Heavy Metal, hvor de unge Sheffield-gutter lagde uimponeret fra land med heavy spillet med hjertet, gå-på-mod og ufatteligt fokus, der bragte dem syvmileskridt i den rigtige retning for hver - af de første - udgivelser, lige indtil de nåede "verdensherredømme".

De nåede at skabe et par af periodens absolut bedste album ('High 'n' Dry' og 'Pyromania', hhv. 1981 og og 1983), inden 'Hysteria' i 1987 gjorde bandet til et af klodens absolut største rocknavne og måske DEN ultimative eksponent for 80'er-heavyen, der gik stadionvejen. I kølvandet fulgte Whitesnake, Bon Jovi - for at nævne de største. Men det var Leppard, der åbnede alle dørene via MTV og en ordentlig røvfuld hits.

Jeg missede dybt skuffet Leppard i starten af firserne, hvor de ellers var udset til at varme op for Ritchie Blackmore's Rainbow en kold aften i Brøndby-Hallen. Men de meldte afbud, og jeg så dem først live en alt for festlig aften på Sweden Rock Festival 2006. Og her faldt Joe Elliott & Co. fuldstændig igennem med en omgang tør og fesen poprock, der aldrig nåede ud over scenekanten. Efterfølgende smækkede de et par helt unødvendige ligegyldigheder på markedet ('Yeah' og 'Songs From The Sparkle Lounge'), og så var der ikke meget mere kredit tilbage på denne her konto.

Derfor var det med stor skepsis, at man modtog sit 'Mirrorball'-download. Men den skepsis blev gjort fuldt og helt til skamme, for hold da op for en tour de force af hits serveret af et band, som stadig vil hævde sin berettigelse.

Og lad det være sagt med det samme: Def Leppard HAR berettigelse. Men kun, hvis de holder fast i det gamle, i fortidens triumfer. For - desværre - har gruppen valgt at smide tre nye studienumre i røven på de 21 livenumre, albummet indeholder. Og de nye studienumre hører lige som de seneste udgivelser mildt sagt ingen steder hjemme.

Det gør til gengæld de mange livenumre. Ret meget mere er der egentlig ikke at sige. Køb den og hør beviserne for, hvorfor Def Leppard var så store.