Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det bedste siden debuten

Populær
Updated
Det bedste siden debuten

Naglfar har en klassiker gemt i den melodiske death/black perle i 'Vittra' og kommer måske aldrig til at toppe den, men den hårdtslående 'Teras' viser, at bandet er tilbage i storform.

Kunstner
Titel
Teras
Dato
26-03-2012
Distributør
Trackliste
01. Téras
02. Pale Horse
03. III: Death Dimension Phantasma
04. The Monolith
05. An Extension Of His Arm And Will
06. Bring Out Your Dead
07. Come Perdition
08. Invoc(H)ate
09. The Dying Flame Of Existence
Karakter
4

Svenske Naglfar blev dannet helt tilbage i 1992 og i 1995 kom så den fremragende 'Vittra', som bandet ikke har evnet at toppe siden. Det var en omgang melodisk og stemningsfuld metal i grænselandet mellem black og death. I årene efter fulgte adskillige lineup-problemer, men det så alligevel relativt stabilt ud i årene 2003-2007, hvor tre albums blev udgivet på Century Media.

Imellem det andet album og det tredje gik der fem år, og det er også cirka tilfældet her ved det sjette album 'Teras', da forrige album 'Harvest' udkom tilbage i 2007. Det er igen Century Media, som udgiver albummet, og det kan de ikke være kede af, for det nye album er aldeles glimrende.

Sangskrivningen er kompetent og kompakt og bider godt fra sig. De store melodier, som bandet kunne bryste sig med på debuten er tonet ned, så der er blevet plads til mere aggressivitet. I nogle sange er der skruet lidt op for Dissection-inspirationen som i pladens afslutter 'The Dying Flame of Existence', mens 'Bring Out Your Dead' inkorporer noget, som minder om et rocket groove ovenpå de mørke toner.

Når Naglfar skruer tempoet op, så kan de i momenter godt ramme ind i en sfære, der har en del Dimmu Borgir over sig, men produktionen synes lige lidt mere rå, selvom alle instrumenter faktisk står flot og klart frem. Den stærke sangskrivning er virkelig indpakket i den mest optimale lyd til musikken.

Der er stadig lidt rod i line-uppen, så den nærmest allestedsnærværende session-musiker Dick Verbeuren (Soilwork, Scarve, Aborted etc.) har leverede trommerne på indspilningerne og det gøre han i vanlig sikker stil med en tilpas mængde spændende detaljer.

Men ellers består Naglfar i 2012 stadig af Kristoffer Olivius på vokal, selvom det var bassen han stod for, da bandet blev dannet i 1992, og guitarist Andreas Nilsson som kom med året efter. Og i 2000 fik Naglfar guitaristen Marcus Norman med i truppen. En fuld line-up er der dog ikke endnu, men bandet er booket til diverse festivalshows, blandt andet Party San i Tyskland, så der er nok styr på live-løsning.