Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gravskrift efter afsoning

Populær
Updated
Gravskrift efter afsoning
En sikker vinder for fans, skriver Morten Vejlstrup om Dissection-DVD’en ”Rebirth of Dissection”. Normalt er der langt mellem snapsene når det kommer til DVD udgivelser. Det er ofte en række barnlige fraklip, som kun er sjove for bandmedlemmerne selv, hvor de fremstiller sig selv som komplet idioter. Hvis det står rigtig slemt til, så får vi nogle polerede halv-studieagtige koncertklip, som ikke er i nærheden af at kunne fange den stemning, der uden tvivl har været ved selv samme koncert.

Dissection er dog ikke faldet i ovenstående grøft, da bandets DVD udgivelse er yderst relevant qua sin nostalgiske og endda historiske værdi. Koncerten var den første, som Jon Nödtveidt spillede efter endt afsoning af en dom for mord. Producenterne af DVD’en har formået at gengive den overvældende stemning, der var hos både fans og band. Det gør den som DVD forfriskende at se på, mens de mange kameravinkler og den sprøde lyd hjælper med til at skrive en flot gravskrift til Dissection og ikke mindst Jon Nödtveidt (der døde fornylig - red.).

Hvis man er fan af bandet, så er udgivelsen en sikker vinder, da såvel koncerten som det lange interview med Mr. Dissection himself er meget ægte. Dog vil DVD’en nok ikke overbevise mange nye ansigter, da bandes stilmæssige repertoire nøgternt set, kan siges at være middelmådigt i udsving og overraskelser. ”Rebirth of Dissection” skal dog ses af alle, som mener, at vide bare en smule om ekstrem metal.

Kunstner
Titel
”Rebirth of Dissection”
Distributør
Karakter
3