Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dissection dissekeret

Populær
Updated
Dissection dissekeret
Dissection dissekeret
Dissection dissekeret
Dissection dissekeret
Dissection dissekeret

Hvis Jon Nödtveidt ikke var røget i fængsel, så kunne Thulcandras debutskive have været udgivet af Dissection efter 'Storm of the Light's Bane'

Kunstner
Titel
Fallen Angel's Dominion
Dato
07-06-2010
Distributør
Trackliste
1.In The Realm Of Thousand Deaths
2.Night Eternal
3.Fallen Angel's Dominion
4.Frozen Kingdom
5.Everlasting Fire
6.Spirit Of The Night
7.Legions Of Darkness
8.In Silence We Eternally Sleep
9.The Somberlain (Dissection cover)
Karakter
3

Nogle bands inspirationskilder er så indlysende, at der ligeså godt kunne sidde en lille "sticker" på albummet med titlen "Tribute to...". Det er tyske Thulcandra kommet i forkøbet med ved at lade albummets sidste nummer være et cover af Dissections 'The Somberlain' fra det fede album af samme navn.

Der hersker absolut ingen tvivl om, at Jon Nödtveidt og hans Dissection har haft en kæmpe indflydelse på Steffen Kummerer, der har stået for sangskrivning og i øvrigt også kendes fra det tekniske dødsband Obscura. Det er faktisk så galt, at når introen er ringet ud, så starter 'Night Eternal' i et tempo og med en trommeintro, der minder helt utroligt meget om 'Night's Blood' fra Dissections 'Storm of the Lights Bane'.

Selv produktionen af de to første Dissection-skiver har man prøvet at ramme, eksempelvis med masser af rumklang på de store tamtammer og en kold stemning over distortet såvel som akustisk guitar.

Man kan fejle grelt, når man vælger at lægge sig så tæt op ad skiver, som indenfor genren er klassikere, men Thulcandra kommer faktisk sikkert i land. Man får ikke undervejs lyst til at riven skiven af anlægget og smide 'The Somberlain' eller 'Storm of the Ligth's Bane' på i stedet. Men bagefter er man blevet godt sulten for den oprindelige og "rigtige" vare.

Bedøm selv om der er for meget rip-off eller det går fint an som en hyldest:

Menu