Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Old school statement

Populær
Updated
Old school statement
Vi har lyttet til det aktuelle album fra Nifelheim Disse svenskere hylder fordums tids metalhelte. Det i en sådan grad, at pressematerialet lover at albummet på ingen måde rummer lyden af ”de forfærdelige 1990’ere” eller den ”frygtelige nuværende dekade”.

Og ja, der er ingen tvivl om, at det er old school. Det er black/speed metal i en rigtig retro lyd. Umiddelbart lyder den slags jo alt for påtaget og dømt til at fejle. Men Nifelheim har en teknisk snilde og sans for sangskrivning, der gør at det alligevel ikke går galt. Tværtimod.

Det er lyden af Venom, Motörhead og Iron Maiden og vaskeægte raspende black-vokal. Melodierne er i højsædet med masser af twin-guitar, og brødrene Hellbutcher og Tyrant har heller aldrig lagt skjul på deres Iron Maiden-mani.

”Gates of Damnation” er vindersangen på albummet. Og selvom man er lovet at halvfemsernes lyd er langt borte, så lugter omkvædet i denne sang faktisk af Dissection anno ”The Somberlain”. Men det er helt i orden, for det album gør man ingen skade i at skele til.

”Envoy of Lucifer” er et stærkt album, der i længden dog mister lidt fokus. Men når albummet er bedst, så er det fandens godt!

Kunstner
Titel
Envoy of Lucifer
Distributør
Karakter
3

Menu