Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det lover stadig rigtigt godt

Populær
Updated
Det lover stadig rigtigt godt
Det lover stadig rigtigt godt
Det lover stadig rigtigt godt
Det lover stadig rigtigt godt
Det lover stadig rigtigt godt

I september udkom debuten fra et af de mest omtalte upcoming acts herhjemme - nemlig By the Patient, som gør det godt på skivens ni numre.

Titel
Servants
Dato
20-09-2010
Trackliste
1. Aberration of the Hopeless
2. Dehumanized
3. Blood of Martyrs Shall Cover the Earth
4. Manifesting the Cleansing
5. Constituted In Bloodshed
6. Deciphered
7. Altars of Infection
8. Engulfed In Prosthetic Prophecies
9. Luke 18:15-17
Fotograf
(fra bandets Facebook)
Karakter
3

Karaktergivning af plader er nogle gange sværere end andre. For det givne 3-tal vil af nogle opfattes som, at skiven så må være lidt jævn i det. Det er ikke tilfældet for i langt de største træk er det et fint og flot sangmateriale, der ydermere er ganske velspillet.

Men der måtte godt have været lidt mere bund i lyden. Det er ikke sådan, at Troels' bas ikke kan høres. Det kan den sagtens, hør bare i de fede passager efter omkvædet i 'Blood of Martyrs Shall Cover the Earth'. Det er den samlede produktion, der godt kunne bruge lidt mere fylde og tyngde.

Og så er der nogle sange, som måske ville have haft godt af lige at blive beskåret lidt, så det resterende af sangen fremstod mere kontant og kompakt. Noget som 'Altars of Infection' klarer så glimrende. En knaldperle under 3 minutter.

By the Patient udmærker sig i forhold til mange andre dødsmetal ved også at inkorporere masser af fuldfede melodiske leads og passager, som både er stemningsfulde og emmer af dysterhed. Et nummer som 'Dehumanized' viser at bandet tør tænke lidt anderledes end gennemsnitsgruppen, og det er med til at gøre, at man ikke føler, at det er den samme skabelon som bruges i alle numrene.

Glimrende vokalarbejde

Førnævnte 'Blood of Martyrs...' har nok pladens fedeste omkvæd, fordi det bliver så vanvittigt fængende af, at guitarerne går fra tempo og teknik til bare at holde nogle akkorder, som så giver plads til vokalen og bassen. Nu blev vokalen nævnt, og det skal siges, at Tan gør et fint arbejde, og den tvivl, som denne anmelder tidligere har haft overfor skrigene , viser sig at være uberettiget. Det lyder fint og giver en god variation.

Det lader også til at samarbejdet med Jacob Bredahl omkring vokalindspilningerne har været givtige. Generelt lyder det fedt, og så er der lige de steder, hvor det lige bliver ekstra pikant med dubbede growls. Hør fx 'Manifesting the Cleansing', hvor ordene "The end..." lige får en ekstra betoning. Stærkt!

Så frygt ej - By the Patient har begået en fed debut, og med den udvikling bandet har vist på så kort tid, så bliver opfølgeren en rigtigt farlig og ond lille satan!