Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dødsfløjten

Populær
Updated
Dødsfløjten

Eluveitie fra Schweiz er tilbage med endnu en omgang folk/death metal.

Kunstner
Titel
Origins
Distributør
Trackliste
1. Origins
2. The Nameless
3. From Darkness
4. Celtos
5. Virunus
6. Nothing
7. The Call of the Mountains
8. Sucellos
9. Inception
10. Vianna
11. The Silver Sister
12. King
13. The Day of Strife
14. Ogmios
15. Carry the Torch
16. Eternity

Karakter
3

Her på Devilution har vi på det sidste beskæftiget os relativt intensivt med det danske folk metal-band Huldre. Her er så endnu et band med fløjte, fiol, sækkepibe og drejelire. Denne gang er Eluveitie fra Schweiz, som barsler med bandets 6. album ’Origins’.

I forhold til Huldre er Eluveitie en smule mere ekstreme, idet musikken tager udgangspunkt i melodisk dødsmetal med tilsætning af folk med ovennævnte ”alternative” instrumenter.

Det fungerer nogle gange udmærket, men andre gange ikke helt så godt. Det er faktisk lidt svært at forholde sig til blandingen. Det føles nogle gange, som om bandet har sat sig imellem to stole. Som om man har tænkt, at manglende succes med dødsmetallen kunne redes hjem med lidt folk. Det er nok en på papiret god idé, men i praksis fungerer det ikke helt optimalt. Og så alligevel – når Eluveitie har kunnet udgive seks album, må der jo være en vis opbakning til bandet.

Men faktum er i hvert fald, at man skal have en særdeles bred musiksmag for at rumme Eluveities sære blanding af folk og død.

Den store bredde i bandets stil ses tydeligt i to officielle videoudgivelse fra ’Origins’. På ’The Call Of The Mountains’ lyder Eluveitie næsten som en folkudgave af Within Temptation.Derimod er ’King’, som altså er fra samme album, af en helt og aldeles anden kradsbørstig støbning. Også selvom der er smidt lidt drejelire og violin ned i råbet fra dødsriget.Det er lidt svært at se, at Eluveitie skulle appellere til en særlig stor del af metalfolket, og genreblandingen fremstår noget uegal. Men er man åbensindet, er der såmænd fine ting at hente på ’Origins’.